MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

La Porta: Ένα θεατρικό σόου για τρίο κλόουν από τους Compagnia 2+1 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Σειρά Γέφυρες ανοίγει νέους δρόμους για την κωμωδία, φέρνοντας στην Ελλάδα το χιουμοριστικό θέαμα “La Porta” με τους Compagnia 2+1που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, όπου και αν παρουσιάστηκε! Οι Andreas Manz, Bernard Stöckli και Kai Leclerc, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του διάσημου ιταλού ηθοποιού Sergio Bini, θα oδηγήσουν το κοινό, το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 20.30, σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του τσίρκου, των κλόουν και της μουσικής.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με ντεκόρ, ένα μαύρο πανί και μια κατακόκκινη πόρτα, οι Compagnia 2+1 επιχειρούν, μέσα από την παράστασή τους, έναν γενναίο αντιπερισπασμό στη μονοτονία της καθημερινότητάς μας. Πολεμούν την κατήφεια και τη μιζέρια με όπλο τον μινιμαλισμό της “οπτικής κωμωδίας”: παντρεύουν επάνω στη σκηνή την παντομίμα, την ταχυδακτυλουργία και την ακροβασία, παίζουν ζωντανά μουσική οι ίδιοι, χορεύουν, εφαρμόζουν στο θέατρο κινηματογραφικές τεχνικές όπως η αργή κίνηση και δανείζονται γκαγκς από τον βωβό κινηματογράφο που θυμίζουν θρυλικούς ήρωες μιας αλλοτινής εποχής: τον Σαρλώ, τον Χοντρό και τον Λιγνό, το Τρίο Στούτζες.

Χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, όπως μια κιμωλία, ένα μαξιλάρι, μια πτυσσόμενη σκάλα ή μερικά κεριά, ζωντανεύουν πάνω στο σανίδι, με πολλές κινήσεις και λίγα λόγια, αστείες ιστορίες, γεμάτες ευαισθησία, αθωότητα, χιούμορ και αμεσότητα.

Compagnia 2+1 
Η Compagnia 2 (Compagnia Due) δημιουργήθηκε το 1998 από τους Andreas Manz [Αντρέας Μαντς] και Bernard Stöckli [Μπέρναρντ Σταίκλι], δύο μοντέρνους γελωτοποιούς, εξειδικευμένους στις αναπάντεχες κωμικές καταστάσεις και πάντοτε πιστούς στην υπηρεσία του γέλιου. Συνεργός στις φάρσες τους είναι ο έτερος κλόουν… Kai Leclerc [Καΐ Λεκλέρ].

Γεννημένος στη Στουτγάρδη, ο Aντρέας Μαντς, αν και δούλεψε στην αρχή της καριέρας του ως μηχανικός αυτοκινήτων, μεταπήδησε γρήγορα στο θέατρο. Σπούδασε ηθοποιός, μουσικός, ζογκλέρ και ακροβάτης. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Θεάτρου Ντιμίτρι στην πόλη Βέρσο της ιταλόφωνης Ελβετίας. Με τον Μπέρναρντ Σταίκλι συμμετέχουν συχνά σε περιοδείες του Τσίρκου Μόντι σε ολόκληρη την Ελβετία. Ο Aντρέας Μαντς διδάσκει αυτοσχεδιασμό, καθώς και το μάθημα «Η τεχνική των κλόουν στο θέατρο». Είναι μέλος των ομάδων Cie, Companix, Dimitri Theatre και του θεατρικού θιάσου Limits, που εδρεύει στην Κολονία. Επίσης, συμμετείχε στην βραβευμένη με τρία όσκαρ ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι “Η ζωή είναι ωραία”.

Ο Ελβετός Μπέρναρντ Σταίκλι, πριν ανακαλύψει τη μαγεία του θεάτρου, εργάστηκε ως χρηματιστής σε μεγάλη τράπεζα. Σπούδασε με τους Πιερ Μπυλάν στο Παρίσι και Στσίμπορς Τούρμπα στην Πράγα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Θεάτρου Ντιμίτρι στο Βέρσο. Ταξίδεψε σε Ευρώπη και Κεντρική Αμερική ως μέλος του Θεατρικού Θιάσου Ντιμίτρι. Συνεργάστηκε επί δύο χρόνια με το Τσίρκο Μόντι. Αργότερα δημιούργησε με τον Γκύντερ Μπάλνταουφ της Ομάδας Βόλαντ το σόου «Οι μαριονέτες του Πινόκιο». Από το 2005 διδάσκει τεχνική κλόουν σε σχολεία και θέατρα.

Ο καναδικής καταγωγής Καΐ Λεκλέρ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μιλάνο. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Είναι αυτοδίδακτος ηθοποιός και ζογκλέρ. Έγινε διάσημος χάρη στο ακροβατικό θέαμα ψευδαίσθησης Ceiling Walker (Περπατώντας στο ταβάνι), με το οποίο περιόδευσε σε όλο τον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα και τηλεοπτικές εκπομπές στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ελβετία. Δημιούργησε με τη Μάσα Ντιμίτρι το θέαμα Upside Down (Πάνω κάτω) σε σκηνοθεσία Ντιμίτρι. Το 2006, συμμετείχε με ρόλο-παρωδία τενόρου στο Θερινό Φεστιβάλ του Κεμπέκ, ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στα διεθνή Φεστιβάλ Τσίρκου του Μόντε Κάρλο και της Μόσχας. Ο Καΐ Λεκλέρ είναι παραγωγός και σκηνοθέτης ακροβατικών παραστάσεων και θεάτρου της ψευδαίσθησης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σέρτζο Μπίνι γεννήθηκε στη Φλωρεντία. Μελέτησε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνιας και σπούδασε μιμική στη Σχολή Ετιέν Ντεκρού. Έχει στο ενεργητικό του πολλές συμμετοχές σε θεατρικές, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Έχει παίξει στις ταινίες Η ζωή είναι ωραία (1997) του Ρομπέρτο Μπενίνι, Στη Ρώμη με αγάπη (2003) του Γούντυ Άλλεν, κ.ά. Είναι ιδρυτής του Θιάσου Bustric που παρουσιάζει κυρίως κωμικό ρεπερτόριο, με τον οποίο έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη και Νότια Αμερική. Το 2008, τιμήθηκε στην Ιταλία με το εθνικό βραβείο Ιl Fiore.

Οι δύο παραστάσεις πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και της Aegean Airlines.

Τιμές εισιτηρίων: 16€ (Ζώνη Β ́), 25€ (Ζώνη Α ́) / Ειδικές τιμές: 6€ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 10€ (65+, πολύτεκνοι)
Πληροφορίες για το κοινό: 2107282333 | www.megaron.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Compagnia 2+1
Σκηνοθεσία: Compagnia 2+1


Παίζουν: Compagnia 2+1

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b