MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Bόλτα στις γκαλερί της Αθήνας: 5+1 προτάσεις Τέχνης για το Σαββατοκύριακο

Αρκετή δόση τέχνης προτείνουμε να εντάξετε στον περίπατο σας αυτό το Σαββατοκύριακο με ενδιαφέρουσες εκθέσεις που παρουσιάζονται στην Αθήνα.Από την Ειρήνη Συκά

Άννα-Μαρία Σμυρνάκη (Τεχνοχώρος)
Monopoli Team

Στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζονται δύο σημαντικές εκθέσεις αφιερωμένες σε δύο σπουδαίους έλληνες ζωγράφους τον Δημήτρη Μυταρά και τον Μιχάλη Κατζουράκη.


Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Εγκαινιάστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2015 στο Μουσείο Μπενάκη, κτίριο της οδού Πειραιώς, έκθεση αφιερωμένη στον Δημήτρη Μυταρά και τους συνεργάτες του στη Σχολή Καλών Τεχνών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Δάσκαλο και Ακαδημαϊκό Δημήτρη Μυταρά, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τόσο την εικαστική ζωή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όσο και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως Καθηγητής από το 1975 έως το 2001, έχοντας την διεύθυνση αρχικά του Προκαταρκτικού Εργαστηρίου και στη συνέχεια του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής.

Μουσείο Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς 138
(Διάρκεια έκθεσης : 5 Φεβρουαρίου – 8Μαρτίου 2015)

Mytaras7

SteleskatzourakisΜιχάλης Κατζουράκης – Παραλλαγές 1954 – 2014
Στις 28 Ιανουαρίου 2015 εγκαινιάστηκε στο κτίριο της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη, η αναδρομική έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη με τίτλο Παραλλαγές 1954 – 2014. Η έκθεση Παραλλαγές παρουσιάζει το πολύπλευρο εικαστικό έργο του καλλιτέχνη, αναδεικνύοντας τη στενή του σχέση με τη φωτογραφία. Σε αντίθεση με τις περισσότερες αναδρομικές που ακολουθούν μια αυστηρή χρονολογική σειρά, η έκθεση χωρίζεται σε θεματικές ενότητες που επικεντρώνονται στις αφορμές για τη δημιουργία ζωγραφικών και γλυπτικών έργων. Το θέμα της κάθε ενότητας παρουσιάζεται με τις παραλλαγές του, αποκαλύπτοντας έτσι τη διαδικασία κατασκευής και τονίζοντας τη σημασία της.

Μουσείο Μπενάκη, κτίριο οδού Πειραιώς 138
(Διάρκεια έκθεσης : 29 Ιανουαρίου – 5 Απριλίου 2015)

kesan2Έκθεση Νίκου Κεσσανλή με τίτλο «Τοίχοι της πόλης»
Σαν φόρο τιμής σ’ ένα καλλιτέχνη, που χάραξε καίριους και επίκαιρους δρόμους της σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας με το έργο και την πολύτροπη προσωπικότητά του, έρχεται αυτό το αφιέρωμα στον Νίκο Κεσσανλή από την γκαλερί a.antonopoulou.art. Για τα 10 + 1 χρόνια από το θάνατό του. Το αφιέρωμα στο έργο του θα γίνει σε δύο ενότητες με δύο εκθέσεις. Η πρώτη εγκαινιάστηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου με τίτλο «Τοίχοι της πόλης».

Γκαλερί a.antonopoulou.art, Αριστοφάνους 20 Αθήνα / Ψυρρή
(Διάρκεια Έκθεσης : 10.02.2015 – 28.03.2015)

aggeleΗώ Αγγελή «Περί Ορίων» στην γκαλερί Ζουμπουλάκη
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη εγκαινίασε στις 12 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση της Ηούς Αγγελή με τίτλο «Περί Ορίων». Η Ηώ Αγγελή παρουσιάζει μία σειρά έργων που διαπραγματεύεται το θέμα των ορίων. Μία τοπογραφία ορίων, πολλές φορές αδιόρατων, αφανών συνθέτουν ένα καινούργιο τοπίο, αυτό που δημιουργείται από τον ιστό που υφαίνουν οι προσδιορισμοί του «ορίζω και περιορίζω».
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
(Διάρκεια έκθεσης: 12 Φεβρουαρίου – 14 Μαρτίου 2015)

Αόρατη ασάλευτη παρουσία – Μία εικαστική συνομιλία των Α.Γκρίζη, Ε. Ματσακανιάν, Ά. Σμυρνάκη στον Τεχνοχώρο

unnamedΗ αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος δίπλα στο Μουσείο Ακρόπολης εγκαινίασε στις 5 Φεβρουαρίου την έκθεση «Αόρατη ασάλευτη παρουσία», μία εικαστική συνομιλία των Αφροδίτης Γκρίζη, Ειρήνης Μνατσακανιάν και Άννας-Μαρίας Σμυρνάκη με gestalter τον Χάρη Κοντοσφύρη. Η Αφροδίτη Γκρίζη επεξεργάζεται το μετάξι με εκρήξεις χρωμάτων αλλά και λεπτές αποχρώσεις δημιουργώντας δύο ζωγραφικά επίπεδα που αλληλεπιδρούν μέσω του φωτός. Η Ειρήνη Μνατσακανιάν μέσα από τη ζωγραφική και τη χαρακτική αποτυπώνει σκιές του παρελθόντος αναδιαμορφώνοντας τις σχέσεις στο παρόν. Η Άννα-Μαρία Σμυρνάκη ζωγραφίζοντας με ακουαρέλα σινική μελάνη και μολύβια πάνω στο λευκό χαρτί, αποτυπώνει στιγμές της ύπαρξης της σημειώνοντας σκέψεις και χρησιμοποιώντας αλληγορίες.

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, Λεμπέση 4 & Μακρυγιάννη, metro Ακρόπολη Αθήνα / Κέντρο
(Διάρκεια Έκθεσης : 5 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2015)

Τρεις καλλιτέχνες σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο σε μια ξεχωριστή έκθεση στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου
Τρεις καλλιτέχνες, ο Αχιλλέας Πιστώνης, ο Βασίλης Σελιμάς και ο Αντώνης Τσακίρης παρουσίασαν στις 5 Φεβρουαρίου, τη δουλειά τους στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, στη Νέα Ιωνία. Δεν πρόκειται για συν – έκθεση αλλά για συστέγαση τριών ατομικών εκθέσεων στον ίδιο χώρο. Η παρουσίαση της δουλειάς τους προέκυψε από την εγκατάσταση των καλλιτεχνών στον ίδιο χώρο για δύο χρόνια, μια συγκατοίκηση που ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Γιώργου Βογιατζόγλου.

Πινακοθήκη Βογιατζόγλου, Ελευθερίου Βενιζέλου 63-71, Νέα Ιωνία, 14231 Αττική
(Διάρκεια έκθεσης : 5 Φεβρουαρίου έως 4 Απριλίου 2015)

VOGIATZOGLOU

 
 
 
 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b