MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποκριές στο Αϊβαλί με την Λυδία Κονιόρδου στο Μουσείο Μπενάκη

Η Αποκριά στο Αϊβαλί ξαναζωντανεύει στις 15 Φεβρουαρίου στο Mουσείο Μπενάκη, με την Λυδία Κονιόρδου να αφηγείται Φώτη Κόντογλου, στo πλαίσιο της έκθεσης του Soloúp, με αφορμή την έκδοση του graphic novel με τίτλο, “Αϊβαλί: Ένα ταξίδι στο χρόνο” (εκδόσεις Κέδρος).

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Λυδία Κονιόρδου αφηγείται το απόσπασμα “Οι Αποκριές και οι Δώδεκα Θεοί” του Φώτη Κόντογλου από το βιβλίο του “Το Αϊβαλί, η πατρίδα μου”, ξαναζωντανεύοντας μνήμες από την ξεχωριστή αυτή γιορτή στη μικρασιάτικη πόλη. Τότε που μεγάλοι και παιδιά ξεφάντωναν στους δρόμους της με μουσικές εξαίσιες, μασκαρέματα και αυτοσχέδιους θιάσους. Στις αποκριές του Αϊβαλιού ξυπνούσαν τα όνειρα: ζωντάνευε ο Μεγ’ Αλέξανδρος, οι Δώδεκα Θεοί, οι φουστανελάδες ήρωες του 1821, αλλά και ο Ροβινσών Κρούσος, “ο πόλεμος των Μπόερς” και ο “Ολλανδικός στόλος”!

Την αφήγηση θα συνοδεύει στο νέυ ο Χάρης Λαμπράκης, ενώ θα προβάλλονται σκίτσα από τις αποκριές του Κυρ Φώτη, όπως έχουν καταγραφεί στο graphic novel “Αϊβαλί”.

Σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης: Λυδία Κονιόρδου
Συμμετέχει η θεατρική ομάδα του περιοδικού “Σχεδία”

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του “Παίζουμε Οικολογικά & Διαπολιτισμικά”, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της ομάδας με τον Soloúp.

Διοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Αθήνας, Εκδόσεις Κέδρος, Μουσείο Μπενάκη

Η Έκθεση θα προβάλεται μέχρι τις 8 Μαρτίου

Εκδήλωση: “Αποκριές στο Αϊβαλί” | Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00

Είσοδος ελεύθερη


Μουσείο Μπενάκη
Κτίριο Οδού Πειραιώς – Αθήνα

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b