MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βrothers, Somewhere Along The Line

Η αίσθηση της ουσιαστικής επιστροφής, η επανεκκίνηση, η καθοριστική στιγμή όπου όλα δείχνουν να δουλεύουν εντυπωσιακά συγχρονισμένα και αποδοτικά. Σας το είχα πει. Έτσι όπως το είχα αισθανθεί ακούγοντας για πρώτη φορά τους Brothers In Plugs – τώρα πια απλά Brothers, ανάμεσα σε πολλά – εννοώ αληθινά πολλά-σχήματα και μουσικούς, όταν ήμουν στην επιτροπή του Jumping Fish.Πολλά ψάρια εκεί, μεγάλα και μικρά και δεν υποτιμώ καθόλου εκείνα της γυάλας που έχουν τη χάρη τους – αλλά κάποια από αυτά είναι τελικά για μεγάλες θάλασσες. Σαν τα Αδέλφια (που είχαν κερδίσει και στον διαγωνισμό και είχαν ανοίξει τη συναυλία των Bon Jovi, απλά το θυμίζω)Aπό τη Μαρία ΜαρκουλήΠηγή: It’s my Blender

author-image Μαρία Μαρκουλή

Έτοιμοι τώρα οι αδελφοί Αρωνίδη με καινούργια κομμάτια, ένα EP με όλη την ροκ και raw έμπνευσή τους. Ήχος με συναισθηματική πυκνότητα, που αγγίζει φόρμες ροκ, με την δική τους ταυτότητα ξεκάθαρη και ένα πλέγμα επιρροών από U2, Kings Of Leon (κι αυτοί μια οικογένεια), Ιmagine Dragons και, ίσως, National στις πιο δραματικές κορυφώσεις του.

Η επιμέλεια των Brothers να αποφύγουν με ακρίβεια προχειρότητες και ευκολίες στο μεταξύ, δεν στερεί από την άγρια φύση της τέχνης τους αφήνοντας ελεύθερα απείθαρχα στοιχεία να ‘γράψουν’ με παραμόρφωση και καταιγιστική ροή. Έχει παίξει το ρόλο της και η παραγωγή του Αλέξη Γράψα, συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής και παραγωγό που ζει και δημιουργεί στο Λος Άντζελες – και βέβαια, θα το πω πάλι, το «δέσιμο» της μπάντας, που φαίνεται να αξιοποιεί ευρηματικά όλα τα δυνατά της σημεία: τη γενναία εκφραστική φωνή και τις κιθάρες του Βασίλη Αρωνίδη, τα καθοριστικά για τον ήχο τους ντραμς του Ηλία, τα πλήκτρα του Δαμιανού στη ραχοκοκαλιά των Brothers και όλα αυτά που δημιουργούν με τις εντάσεις και το ‘ντετεκτιβικό’ μπάσο του Κοσμά που οργανώνει υπόγεια την πλοκή του κομματιού.

Από το πρώτο single, το εξαιρετικό Somewhere along the Line,στο εξίσου δυναμικό Wandering in The Dusk, στο εσωτερικών τόνων και ανατροπών Hearing The Breeze ως το Never Fall Apart με τις διαφορετικές ιδέες και τα χρώματα που κρύβει μαστοριά και τέχνη.

Ό,τι έχω ακούσει, δηλαδή ως αυτή τη στιγμή εκλεκτό ικανό να ανοίξει δρόμους. Μπράβο Μπράδερς.

*Οι Brothers εμφανίζονται την Παρασκευή μαζί με τους Vinyl Suicide στο «Ρομάντσο»

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b