MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Belle and Sebastian, Girls In Peacetime Want To Dance

To σωστό timing είναι μεγάλη υπόθεση και ο Γούντι Άλεν έλεγε πως το 90% της επιτυχίας ή κάποιο ποσοστό πολύ κοντά σε αυτό, είναι απλά το να κάνεις την εμφάνισή σου-μια άλλη έκφραση του σωστού timing δηλαδή,οι περισσότεροι, άλλωστε δεν θα διαφωνήσουν-όλα τα άλλα έπονται και κατασταλάζουν στον πάτο του φλιτζανιού. Επιστήμονες του timing, της σωστής στιγμής και της κίνησης που κουμπώνει πάνω της, οι Belle and Sebastian με το νέο τους άλμπουμ και τον ευχάριστο τίτλο του, Girls In Peacetime Want To Dance. Λέξη κλειδί, το dance νομίζω και συνεχίζω.Aπό τη Μαρία ΜαρκουλήΠηγή: Its my Blender

author-image Μαρία Μαρκουλή

Στο ίδιο ευχάριστο κλίμα κινείται και η χαρά των παιδιών-παλιών μας φίλων B&S που εννιά άλμπουμ μετά και κάμποσα χρονάκια συναπτά, κάνουν βουτιά σε φρέσκα νερά, χορευτικές νότες, ντίσκο πλεύσεις και ποπ ευλύγιστη, αυτό που θα λέγαμε (και γιατί όχι;) ένα πετυχημένο μουσικό λίφτινγκ.

Στην καρδιά μένουν of course, οι Βelle και Sebastian που ξέρουμε, ελεύθεροι, ωραίοι και συνετοί ώστε να αξιοποιούν τα ατού και να μην εκμεταλλεύονται τη μούσα τους χωρίς λόγο. Άλλοι να τα βλέπουν αυτά.

Ολόγυρα τους και σε στρατηγικά σημεία του “Girls…” τοποθετημένα, ήχοι με χρώματα και αρώματα, προσωπικοί, πολιτικοί και ζουμεροί στίχοι, 70ς (και 90ς) ποπ περιστροφές και συνθετικές πινελιές (the revival), χορευτική μουσική με Μόροντερ στοιχεία ως και Party Line παραστάσεις σε Pet Shop Boys ατμόσφαιρα. Που βέβαια, αν δεν υπήρχαν τα τραγούδια εξ αρχής να στηρίξουν το οικοδόμημα, όλα αυτά που λέμε τώρα θα ήταν μόνο κουβέντες παρηγοριάς για παλιές συμπάθειες. Οι Belle and Sebastian σερφάρουν με συνθέσεις σε κατεύθυνση ντελικάτων ανατροπών και καλού γούστου. Βellissimo!

Εντάξει-και μερικά πράγματα μιλάνε από μόνα τους-το ότι δηλαδή επέλεξαν να εργαστούν στα Maze Studio της Αtlanta με το θεοπάλαβο vibe των Gnarls Barkley/Cee lo, Bombay Bicycle Club, Αnimal Collective και λοιπών εκκεντρικών δυνάμεων με τον Ben Allen III τον ίδιο στα της παραγωγής οπότε καταλαβαίνει κανείς προς τα πού πάει το πράγμα, από όπου κι αν έχει ξεκινήσει και από την Γλασκώβη επίσης. Και όταν σου βγαίνει το θέμα και στο timing, τότε μπορείς να πιστεύεις και σε ό,τι άλλο θες κοιτώντας αισιόδοξα προς τον ήλιο.

Το βίντεο του Nobody’s Empire πάνω στην ώρα κι αυτό:

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b