MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης Γύρω-Γύρω όλοι…στις Κυκλάδες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στη Δήλο, στη Σέριφο, στην Αμοργό, στη Μύκονο, στη Νάξο και στη Σίφνο, κάθε εργαστήρι κι ένας διαφορετικός προορισμός. Στο φετινό εργαστήρι, κάθε μήνα θα ταξιδεύουμε και σ’ένα διαφορετικό νησί των Κυκλάδων, θα βλέπουμε εικόνες, θα ακούμε και θα χορεύουμε τραγούδια του τόπου, θα λέμε τους μύθους και τα παραμύθια τους και θα ανακαλύπτουμε τις παραδοσιακές τεχνικές που έχει το κάθε νησί.Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειωθούν τα παιδια με την παράδοση και τον πολιτισμό των Κυκλάδων και πάνω σ’αυτή τη βάση να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, καθώς και να εξασκήσουν τόσο τις δεξιότητες όσο και την κοινωνικότητα τους.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Τήνος. Παίζοντας με τους όγκους
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 11:30-13:00 &
Σάββατο 31 Ιανουαρίου 11:00-12:30

Περιδιαβαίνοντας στα χωριά της Τήνου μας εντυπωσιάζει η τόσο ιδιαίτερη μορφολογία του τοπίου και η αρχιτεκτονική των κτιρίων. Στεκόμαστε μπροστά σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών και εκκλησιών και θαυμάζουμε την τέχνη των μαρμαροτεχνιτών που έχουν σμιλέψει με πολλή φροντίδα το μάρμαρο, παρατηρούμε τις λεπτομέρειες που έβαλαν οι τεχνίτες πάνω στους λιθόχτιστους περιστεριώνες και μένουμε άναυδοι μπροστά στους τεράστιους βράχους στον Βώλακα, που είναι σαν να έχουν πέσει από τον ουρανό.

Η Τήνος είναι ένα νησί που το τοπίο σμιλεύτηκε πολύ, είτε από τον άνθρωπο είτε από τη φύση. Η γλυπτική είναι αναπόσπαστο μέρος του τόπου γι’ αυτό στο εργαστήριο του Ιανουαρίου θα περιδιαβούμε τους δρόμους του νησιού για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική και το ιδιόμορφο τοπίο της. Βέβαια, θα κάνουμε και μια στάση για να ακούσουμε τις ιστορίες και τα παραμύθια του νησιού και να ζωντανέψει η φαντασία μας!

Στο τέλος, θα πάρουμε στα χέρια μας λογιών-λογιών χαρτιά (άσπρα και χρωματιστά, οντουλέ, εφημερίδες, αλουμινόχαρτα και άλλα) για να παίξουμε με τους όγκους και τα σχήματα και να φτιάξουμε τους δικούς μας πρωτότυπους περιστεριώνες! Τι σχήμα θα έχει το σπίτι τους; Μπορεί να είναι στρογγυλό; Θα έχει σκεπή; Πώς θα είναι η πόρτα που θα μπαίνουν τα περιστέρια; Θα το στολίσουμε όπως οι τεχνίτες στην Τήνο; Αυτά και άλλα πολλά θα ψάξουμε και θα ανακαλύψουμε στο εργαστήρι του Ιανουαρίου!

Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Συμμετοχή: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7
Κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b