MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Sugahspank! & the Swing Shoes: “A Holy Show”

Το πρώτο feel good, explosive mood, play it again/and again άλμπουμ της χρονιάς (έσκασε μύτη Δεκέμβρη) και έφτασε σαν Α Holy Show στα χέρια μου – βοήθειά μας και όλα τα καλά. Πώς έλεγαν την ευχή οι Ναβάχο;… Μay you walk in beauty. Εδώ είμαστε. Η Sugahspank και οι Swing Shoes σε μια παθιασμένη σχέση με τη μουσική τους. Δώδεκα κομμάτια που σε καλούν να απολαύσεις τη μουσικότητά τους και τα ασταμάτητα σλάλομ από τα blues στα swing στην παράδοση με μια τζαζιά απροσδιόριστου τύπου και ιδιαίτερα κεφάτη.Aπό τη Μαρία ΜαρκουλήΠηγή: Its my Blender

author-image Μαρία Μαρκουλή

Μαγικά ακούγονται, αλλά μαγικά δεν έγιναν όλα αυτά. Οι «παίκτες» είναι προπονημένοι, με τεχνική και προσωπικό ύφος, μια άψογα ‘κουρδισμένη’ ομάδα, που παίζει γιατί χαίρεται τη μουσική. Δεν είναι τυχαίοι οι Swing Shoes–που έχουν άλλωστε λειώσει σόλες σε λάιβ και σκηνές.Και η Sugahspank είναι σπουδαία φωνή σε συνδυασμό με προσωπικότητα, με στιλ και τρέλα για τις μουσικές που σε ταξιδεύουν με ένα τσιγγάνικο μπλουζίστικο τρόπο, όπου όλα κάνουν στην άκρη για να πάει μπροστά το συναίσθημα. Και η περιπλάνηση μαζί.

Συνθέσεις δικές τους σε δρόμους που τους εκφράζουν καιρό τώρα και τους βάζουν στο swing τρένο που πάει παντού. Διασκευές με άποψη όπως τα My Babe (Little Walter), It Ain’t Necessarily So (Gershwin), Nobody Knows When You’re Down and Out’ (Bessie Smith),οργανικά/παραδοσιακά κομμάτια, όπου ακούω πάντα τα δικά τους πατήματα. Ηχογραφημένα αυτά μια μέρα στο Μέγαρο.

Προσωπική μου προτίμηση, οι πιο swing στιγμές τους, χωρίς να σημαίνει πως δεν κάνουν ‘σπίτι’ τους και τα μπλουζ- άνετα. Ανατρεπτικά-με ηχώ από παλιά-μουσικές που κάνουν δουλειά κόντρα στην ύφεση, τα χρέη, την ανέχεια, την ανεργία, την ζοφεράδα που ζούμε. Να τις δοκιμάσετε. Δυναμώνουν τον οργανισμό.

http://www.theswingshoes.gr
http://sugahspank.blogspot.gr

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b