MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τέταρτο Κουδούνι: Θα σου κάνω μακαρόνια -και βραβείο- με κιμά

Tο διάβασα και ξεράθηκα -λέτε να ‘ναι λάθος;Ο Σάκης Ρουβάς, «για το μέρος του Διονύσου στην τραγωδία ‘Βάκχαι’ του Ευριπίδου στο Θέατρο Βράχων ‘Μελίνα Μερκούρη’ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι ο εις εκ των τριών υποψηφίων για το Βραβείο Αρχαίου Δράματος (ναι, Αρ-χαί-ου Δρά-μα-τος!!!!!!) στα Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Χορού 2014 που θ’ απονεμηθούν, μαζί με τα Βραβεία «Κάρολος Κουν» 2014, στις 8 Δεκεμβρίου -και που αυτοσυστήνονται ως «ο εγκυρότερος σχετικός θεσμός». Για να καταλήξουν εκεί, πολύ, φαίνεται, θα πρέπει να δυσκολεύτηκαν οι κριτικοί της Επιτροπής…Γράφει ο Γιώργος Δ.Κ. ΣαρηγιάννηςΠηγή: Το Τεταρτο Κουδούνι

author-image Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης

Σεβόμενος τους άλλους υποψήφιους για όλα τα βραβεία, μεταξύ των οποίων μερικούς εκτιμώ ιδιαίτερα, δε θα επεκταθώ στο αυταπόδεικτα γελοίον του πράγματος -γελάει το σύμπαν. Θα μιλήσω μόνο για τις σαρωτικές εκπτώσεις και στο χώρο αυτό στις οποίες μας έχει οδηγήσει η κρίση (;). (Η κρίση ή τα κεφάλια μας;).

Και θα καταθέσω τα ονόματα της Επιτροπής Θεάτρου και Χορού που θα μείνει στην ιστορία μετά απ’ την ιστορική αυτή πρόταση -αναμένω και την τελική κρίση: Λέανδρος Πολενάκης (πρόεδρος), Όλγα Μοσχοχωρίτου, Κωστής Δ. Μπίτσιος, Καλλιόπη Ραπανάκη, Μίρκα Ψαροπούλου.

(Πάντως, κανένας, νομίζω, απ’ τους συναδέλφους μου δεν είδα να ‘χει εκπλαγεί. Εκτός κι αν δε διάβασαν το σχετικό δελτίο Τύπου μέχρι το τέλος…).

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b