MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
2001 Η οδύσσεια του διαστήματος
BTS World Tour ‘Arirang’ in Goyang: Live Viewing
Dog of God (με υπότιτλους)
Enzo
GOAT: Ο δρόμος προς την κορυφή (μεταγλωττισμένη)
Giron
Madonnas
Mankind’s Folly
Michael
Mother Mary
Pillion
Primavera
Reservoir Dogs
Scream 7
Sirât
Solo Mio
The Drama
The Mortuary Assistant
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
The Super Mario Galaxy: Η ταινία (με υπότιτλους)
Undertone
Vampyr
Έλιο (μεταγλωττισμένη)
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανάμεσα στις καλαμιές
Αναπαράσταση
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Ανωτέρα βία / Turist
Αποστολή χαίρε Μαρία
Απόδραση από την Νέα Υόρκη
Αργός θάνατος
Βίλμα: Το τελευταίο αντίο
Βγαίνουν μέσα από τη Μάργκο
Γελοίοι έρωτες
Γυναίκες μαχήτριες – Μέρος Γ’ 1960-1974
Δαβίδ: Το αγόρι που έγινε θρύλος (μεταγλωττισμένη)
Δυστυχώς βρίζω
Δύο εισαγγελείς
Εδώ μιλάνε για λατρεία
Εθνικός θησαυρός
Εικόνες φαντασμάτων
Ζωή σαν σινεμά
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Έλι και η παρέα των φαντασμάτων (μεταγλώττισμένη)
Η Δασκάλα του Πιάνου
Η θάλασσα τον χειμώνα
Η μικρή Αμελί (μεταγλωτισμένη)
Η μούμια από τον Λι Κρόνιν
Η τούρτα του προέδρου
Καποδίστριας
Κρίστι
Λο
Μίλα της
Μαγγελάνος
Μαρσουπιλαμί (μεταγλωττισμένη)
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπιτσκόμπερ
Ξεκινήματα
Ο Μεγαλέξανδρος
Οδός Μάλαγα
Οι Δοκιμάστριες
Οι κυνηγοί
Ο μυστικός πράκτορας
Οργουελ: 2+2=5
Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ
Προβολές ταινιών για τον Λίβανο-Κινηματογράφος εναντια στη λήθη
Σπασμένη φλέβα
Στην αγκαλιά του δέντρου
Στη σκιά της πορτοκαλιάς
Στο νησί του Αμρουμ
Στον κόσμο των ζώων (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Τελευταία κλήση
Τζουράσικ Παρκ
Το Αριστερό μου Χέρι
Το μεγαλείο
Το μυστικό του δάσους
Το πολλαπλό σου είδωλο – Χειμερινοί Κολυμβητές
Το χρώμα του ροδιού
Τσάρλι ο σούπερ-σκύλος (μεταγλωττισμένη)
Τόμος 7
Φάννυ και Αλέξανδρος
Φίλοι για πάντα
Φραντς Κάφκα
Φως Καππαδοκίας: Άγιοι Αρσένιος & Παΐσιος
Χαμένες αγάπες
Χρήσιμα φαντάσματα
Χωρίς πατέρα
Χωρίς προηγούμενο ραντεβού
Χόλι: Το γενναίο σκαντζοχοιράκι (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Διπλή Ζωή

Η ψεύτικη ταυτότητα καμιά φορά κυριαρχεί της πραγματικής κι αυτό συμβαίνει “Διπλή ζωή”, η οποία πραγματοποιείται σε δύο πατρίδες και με δύο διαφορετικές ταυτότητες.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 97'
Μαρίνα Πυλαρινού

Άλλη μία ταινία εποχής για την πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, όπου αυτή τη φορά εμπλέκεται και η Νορβηγία. Ναζισμός, Στάζι και η μοίρα των Νορβηγίδων που τα έφτιαχναν με γερμανούς κατακτητές μπλέκονται σε μια ιστορία που είναι παράλληλα οικογενειακό δράμα και θρίλερ κατασκοπίας.

Ευρώπη 1990, το τείχος του Βερολίνου έχει πέσει. Η Katrine μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμανία, είναι ένα παιδί του πολέμου: το αποτέλεσμα της σχέσης μιας Νορβηγίδας και ενός Γερμανού στρατιώτη, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενήλικη πια, επιστρέφει στη Νορβηγία και ξαναβρίσκει τη μητέρα της. Σήμερα, φαίνεται να απολαμβάνει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή μαζί της, τον άντρα της, την κόρη και την εγγονή της. Όταν όμως ένας δικηγόρος ζητάει από την Katrine και την μητέρα της να γίνουν μάρτυρες σε μια δίκη εναντίον του Νορβηγικού Κράτους, εκ μέρους των παιδιών του πολέμου, εκείνη αντιστέκεται. Σταδιακά ένα δίκτυο καλά κρυμμένων μυστικών του παρελθόντος αποκαλύπτεται, ώσπου η Katrine καταλήγει ολοκληρωτικά εκτεθειμένη. 

Το προσωπικό στοιχείο συγκρούεται με τις πολιτικές σκοπιμότητες κι όλα αυτά, ενώ ένα σύστημα, αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού, καταρρέει στην Ανατολική Γερμανία, παρασύροντας μαζί του ανθρώπους που το υπηρέτησαν μυστικά σε μια άλλη χώρα. Τα διλήμματα της Katrine είναι σίγουρα πολύ ισχυρά και η ταινία αφηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνει να γίνει μια ταινία που σε καθηλώνει. Αρκετά καθώς πρέπει και political correct ταινία, που δεν κατορθώνει να δημιουργήσει ένα αγωνιώδες και στιβαρό πολιτικό θρίλερ κατασκοπίας, ένα genre που στο πρόσφατο παρελθόν μας έχει δώσει σπουδαίες ταινίες. Επίσης, δεν έχει την συγκίνηση και το έντονο προσωπικό δράμα, που είδαμε στο “Οι ζωές των άλλων”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Μία μέτρια ταινία, που αφηγείται μία ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία εμπλέκονται παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών και η μοίρα παιδιών με γονείς από δύο εχθρικές πατρίδες. H σπουδαία Liv Ulman με την ερμηνεία της δίνει έναν αέρα Bergman σε μερικά σημεία του έργου. 

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Zwei Leben
Σκηνοθεσία: Georg Maas, Judith Kaufmann
Σενάριο: Georg Maas, Christoph Tölle, Ståle Stein Berg, Judith Kaufmann

Παίζουν: Juliane Köhler, Liv Ullmann, Sven Nordin

Διάρκεια: 97'
Χώρα: Γερμανία, Νορβηγία
Έτος: 2012

Rating: 3
Περισσότερα από CINEMA