MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
All the Colors of the Dark
Arabian Nights
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Father Mother Sister Brother
Greenland 2
How to Shoot a Ghost
Inception
KinoFest στην Αθήνα
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Old boy
O χειρότερος άνθρωπος στον κόσμο
Rosemary
SOS
Sirât
Stray Kids: The dominATE Experience
The Greek Experiment
The loner
Vampyr
Yunan
Ένα απλό ατύχημα
Αίμα και μαύρη δαντέλα
Αγάπη για τον Ερωτα
Αγιος Παΐσιος
Αλέξανδρος ο Μακεδών
Αμαρτωλοί
Αμνετ
Ανακόντα
Ανεμοδαρμένα ύψη
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Βιριδιάνα
Βοήθεια!
Βουγονία
Διπλόδοκος, το δεινοσαυράκι (μεταγλωττισμένη)
Δύο εισαγγελείς
Εκτός εαυτού
Επιστροφή στην πατρίδα
Επιστροφή στο Silent Hill
Ετοιμη για όλα
Ζουζούνια (μεταγλωττισμένο)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η θυσία
Η καρδιά του ταύρου
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Θεώρημα
Κάποτε στη Γάζα
Κάρλα
Καποδίστριας
Κλείδωσες; Οι άγνωστοι 3
Μέρες οργής
Μίστερ Κλάιν
Ματαντόρ
Μια μάχη μετά την άλλη
Μια μορφή στο παράθυρο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Ο Λέων της Πεντέλης
Ο Σημαδεμένος
Ο Χόπερ και το μυστικό της μαρμότας (μεταγλωττισμένη)
Ο έρωτας γράφεται…
Ο ήχος της πτώσης
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι δικοί μου άνθρωποι
Οι φύλακες του χιονιού (μεταγλωττισμένη)
Ο ξένος
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πάρε το πράγμα και σφάξ’ το
Πρωινή περίπολος
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σας πιστεύουμε
Σατανάδες της ακολασίας
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα ονειροζωάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το Χαμίνι
Το ήσυχο κορίτσι
Το καταφύγιο
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το πουλί με τα κρυσταλλένια φτερά
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρήμα της οργής
Το χρώμα του ροδιού
Φρου-Φρου ο σκανδαλιάρης (μεταγλωττισμένη)
ΔΡΑΜΑ

Διπλή Ζωή

Η ψεύτικη ταυτότητα καμιά φορά κυριαρχεί της πραγματικής κι αυτό συμβαίνει “Διπλή ζωή”, η οποία πραγματοποιείται σε δύο πατρίδες και με δύο διαφορετικές ταυτότητες.

stars-fullstars-fullstars-fullstars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 97'
Μαρίνα Πυλαρινού

Άλλη μία ταινία εποχής για την πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας, όπου αυτή τη φορά εμπλέκεται και η Νορβηγία. Ναζισμός, Στάζι και η μοίρα των Νορβηγίδων που τα έφτιαχναν με γερμανούς κατακτητές μπλέκονται σε μια ιστορία που είναι παράλληλα οικογενειακό δράμα και θρίλερ κατασκοπίας.

Ευρώπη 1990, το τείχος του Βερολίνου έχει πέσει. Η Katrine μεγαλωμένη στην Ανατολική Γερμανία, είναι ένα παιδί του πολέμου: το αποτέλεσμα της σχέσης μιας Νορβηγίδας και ενός Γερμανού στρατιώτη, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενήλικη πια, επιστρέφει στη Νορβηγία και ξαναβρίσκει τη μητέρα της. Σήμερα, φαίνεται να απολαμβάνει μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή μαζί της, τον άντρα της, την κόρη και την εγγονή της. Όταν όμως ένας δικηγόρος ζητάει από την Katrine και την μητέρα της να γίνουν μάρτυρες σε μια δίκη εναντίον του Νορβηγικού Κράτους, εκ μέρους των παιδιών του πολέμου, εκείνη αντιστέκεται. Σταδιακά ένα δίκτυο καλά κρυμμένων μυστικών του παρελθόντος αποκαλύπτεται, ώσπου η Katrine καταλήγει ολοκληρωτικά εκτεθειμένη. 

Το προσωπικό στοιχείο συγκρούεται με τις πολιτικές σκοπιμότητες κι όλα αυτά, ενώ ένα σύστημα, αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού, καταρρέει στην Ανατολική Γερμανία, παρασύροντας μαζί του ανθρώπους που το υπηρέτησαν μυστικά σε μια άλλη χώρα. Τα διλήμματα της Katrine είναι σίγουρα πολύ ισχυρά και η ταινία αφηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν καταφέρνει να γίνει μια ταινία που σε καθηλώνει. Αρκετά καθώς πρέπει και political correct ταινία, που δεν κατορθώνει να δημιουργήσει ένα αγωνιώδες και στιβαρό πολιτικό θρίλερ κατασκοπίας, ένα genre που στο πρόσφατο παρελθόν μας έχει δώσει σπουδαίες ταινίες. Επίσης, δεν έχει την συγκίνηση και το έντονο προσωπικό δράμα, που είδαμε στο “Οι ζωές των άλλων”.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Μία μέτρια ταινία, που αφηγείται μία ενδιαφέρουσα ιστορία, στην οποία εμπλέκονται παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών και η μοίρα παιδιών με γονείς από δύο εχθρικές πατρίδες. H σπουδαία Liv Ulman με την ερμηνεία της δίνει έναν αέρα Bergman σε μερικά σημεία του έργου. 

Γιώργος Σμυρνής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Zwei Leben
Σκηνοθεσία: Georg Maas, Judith Kaufmann
Σενάριο: Georg Maas, Christoph Tölle, Ståle Stein Berg, Judith Kaufmann

Παίζουν: Juliane Köhler, Liv Ullmann, Sven Nordin

Διάρκεια: 97'
Χώρα: Γερμανία, Νορβηγία
Έτος: 2012

Rating: 3
Περισσότερα από CINEMA