MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Πύργος του Ντάουντον ξανά στο ΟΤΕ CINEMA

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 21.00, αποκλειστικά στο OTE CINEMA 1HD o 5ος κύκλος της πολυβραβευμένης σειράς της NBCUniversal, Ο Πύργος του Ντάουντον (Downton Abbey). Η σειρά θα προβάλλεται σε πρώτη προβολή και σε ποιότητα high definition κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα. O νέος κύκλος κάνει πρεμιέρα στο OTE CINEMA 1HD λίγο μετά τη Μ. Βρετανία, όπου προβλήθηκε το Σεπτέμβριο, και πριν τις Ηνωμένες Πολιτείες (2015).

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στο κορυφαίο σίριαλ, που δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο με Όσκαρ συγγραφέα Julian Fellowes, παρακολουθούμε την ιστορία μίας οικογένειας ευγενών και των υπηρετών της, που ζουν στον πύργο τους στη βρετανική επαρχία λίγο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η σειρά παρακολουθεί τις ίντριγκες, τις κόντρες και τα παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, αλλά και τα μέλη της ίδιας της οικογένειας.

Ο νέος κύκλος της σειράς «Πύργος του Ντάουντον» μας μεταφέρει στο 1924, λίγο μετά τις εκλογές, οι οποίες φέρνουν για πρώτη φορά στην εξουσία το εργατικό κόμμα. Το δημοφιλές καστ της σειράς, που περιλαμβάνει τους Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Κάρμαικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόβερν και Μάγκι Σμιθ, επιστρέφει στον 5ο κύκλο, ενώ νέοι ηθοποιοί κάνουν την εμφάνισή τους, όπως η Άννα Τσάνσελορ (Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία, Penny Dreadful) και o Ρίτσαρντ Γκραντ (Doctor Who, Girls).

Η σειρά έχει και έχει εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο κι έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με 2 Χρυσές Σφαίρες, 11 βραβεία Emmy ®, 3 BAFTA ®.


Τα highlights της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου στον ΟΤΕ ΤV:

Thanks-For-Sharing-20

(ΜΗ) ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ (Thanks for Sharing) στο ΟΤΕ CINEMA 1 HD – Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 (21.00)
Ο Στιούαρτ Μπλούμπεργκ (υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία «Τα Παιδιά Είναι Εντάξει») επιστρέφει με μία ακόμη κωμωδία που εξετάζει τα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από τις σεξουαλικές προτιμήσεις και συμπεριφορές των ανθρώπων. Μετά από ένα πολύ «ζωηρό» παρελθόν, τρία πρόσωπα που είχαν εμμονή με τη συχνή εναλλαγή συντρόφων και το σεξ, αποφασίζουν να προσπαθήσουν να μείνουν πιστοί σε μία σχέση, κλείνοντας τα μάτια στους πειρασμούς που περνούν καθημερινά από δίπλα τους.

Ο Άνταμ (Μαρκ Ράφαλο), επιχειρεί να σταθεροποιήσει μια σχέση με την Φοίβη (Γκουίνεθ Πάλτροου), μια άγρια ανεξάρτητη και όμορφη γυναίκα που έχει ορκιστεί να μη μπλέξει ξανά με εθισμένο, μετά από τον πρόσφατο χωρισμό της από έναν αλκοολικό. Ο Μάικ (Τιμ Ρόμπινς) είναι παντρεμένος με τον παιδικό του έρωτα, αλλά εθίζεται τόσο στο πρόγραμμα αποκατάστασης όσο ήταν προηγουμένως εθισμένος στο σεξ. Τέλος, ο Νίλ, κρύβει μια κάμερα στο παπούτσι του τένις για να τραβά κρυφά βίντεο κάτω από τις φούστες των γυναικών αθλητριών. Παρόλα αυτά και οι τρεις προσπαθούν να πείσουν τους φίλους του, ότι μπορούν να ζήσουν μια ζωή χωρίς σεξ.


frankenweenie

FRANKENWEENIE το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 21:00 στο OTE CINEMA 1
Μεγάλη πρεμιέρα για την ατμοσφαιρική ταινία κινουμένων σχεδίων από τον μαιτρ του είδους Τιμ Μπάρτον.
Ο Βίκτορ είναι ένας μοναχικός δεκάχρονος, με μεγάλη αγάπη για τον κινηματογράφο, τις εφευρέσεις και το σκύλο του, Σπίθα. Όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο χτυπάει το Σπίθα, ο Βίκτορ επιστρατεύει την επιστήμη για να επαναφέρει στη ζωή τον καλύτερο του φίλο, μόνο που θα προκύψουν μερικά προβληματάκια. Ο Βίκτορ προσπαθεί μάταια να κρύψει το επίτευγμά του από τους περίεργους συμμαθητές, τους γονείς και τους γείτονές του και σύντομα θα γίνει χαμός στη μικρή πόλη…

Αυτή η μπαρτονική παραλλαγή στο μύθο του Φρανκεστάιν, με πινελιές αυτοβιογραφικές και σινεφιλικές, είναι ένα θαυμάσια φτιαγμένο stop-motion animation με λειτουργικό 3D. Τα βασικά χαρακτηριστικά από το σινεμά του Τιμ Μπάρτον που έχουμε αγαπήσει (η γκόθικ ατμόσφαιρα, οι outsider ήρωες, το μαύρο χιούμορ, η αγάπη για τα παλιά b-movies τρόμου, η χειροποίητη αισθητική) είναι όλα εδώ. Είναι άλλωστε μια δουλειά του με πολύ προσωπική επένδυση, αφού βασίζεται σε ένα από τα πρώτα του ταινιάκια, που –ειρωνικά- σηματοδότησε τότε το τέλος της συνεργασίας του με τη Disney. Τώρα, καταφέρνει να συνδυάσει το δικό του στυλ με τις παραδόσεις της κραταιάς εταιρίας.

ΤΗΕ HUNGER GAMES

ΤΗΕ HUNGER GAMES: ΦΩΤΙΑ – Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο OTE CINEMA 1
Στους “Αγώνες Πείνας” ή “Hunger Games” η οσκαρική ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς αγωνίζεται για τη ζωή της σε μια μονομαχία μέχρι θανάτου με άλλους έφηβους, την οποία επιβάλλει ένα νοσηρό πολιτικό καθεστώς ενός σκοτεινού μέλλοντος. Βασίζονται στην πετυχημένη μυθιστορηματική τριλογία της Suzanne Collins.

Στο συναρπαστικό δεύτερο μέρος της σειράς, το «Τhe Hunger Games: Φωτιά», η Κάτνις (Τζένιφερ Λόρενς), η οποία είχε καταφέρει να επιβιώσει στους 74ους Αγώνες Πείνας, επιστρέφει νικήτρια στην πατρίδα της μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα. Τώρα οι δύο τους πρέπει να φύγουν από τα σπίτια και τις οικογένειες τους και να ξεκινήσουν την «Περιοδεία της Νίκης» στις περιφέρειες της Πάνεμ.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει, μια μικρή σπίθα αρκεί για να ξεσπάσει επανάσταση. Παρόλα αυτά η Κάπιτολ εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο και όλοι με αρχηγό τον Πρόεδρο Σνόου ετοιμάζονται για τους 75ους Αγώνες Πείνας. Έτσι η Κάτνις μαζί με τον εικονικό της σύντροφο, αφού πρώτα συμμετέχει σε ένα προπαγανδιστικό παραμύθι της κεντρικής εξουσίας, προκειμένου να μένουν ήσυχοι οι σκλάβοι, τελικά αναγκάζεται να περάσει ξανά τη δοκιμασία των Αγώνων Πείνας. Αυτή τη φορά με πιο σκληρούς αντιπάλους και μια θεαματική ανατροπή στο φινάλε, που ανατρέπει τα δεδομένα της σειράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία παίζει και ο πρόωρα χαμένος σπουδαίος ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b