MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου έφτασε και είναι γεμάτο δημιουργικές δράσεις, πρωτότυπες εκθέσεις, μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πολύ παθιασμένο tango. Πολλές, ενδιαφέρουσες και κυρίως δωρεάν προτάσεις διασκέδασης και εξόδου, καλωσορίζουν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το φθινόπωρο. Απολαύστε τις με καλή διάθεση και αγαπημένη παρέα. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου
Οι KollektivA live στον Άγιο Δημήτριο
Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου, οι KollektivA εμφανίζονται στην πλατεία Αλέκου Παναγούλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Δημητρίου. Με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου «Η Μπαλάντα της Φυλακής», oι KollektivA, το ανερχόμενο group του ελληνόφωνου heavy και rock ήχου, επέλεξαν ως τελευταίο σταθμό της καλοκαιρινής τους περιοδείας την.. “έδρα” τους, για ένα σαρωτικό live!

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

reggae-music-1632Reggae Queens Sunday στο Faust
Το Faust επιστρέφει δυναμικά με ήχους παραλίας, δροσερά κοκτέιλ, φρέσκια διάθεση και πολλά live. Την Κυριακή, η Anna Mystic on decks (Mammy Hot Daddy Cool, Dubwise HiFi) και η Maria Jammaroots on mic σε μια μοναδική βραδιά γεμάτη Reggae, dancehall και dub steppers ρυθμούς.

Δάφνη – Υμηττός – Πολιτισμός
Ένα πλούσιο φεστιβαλικό πρόγραμμα παρουσιάζει ο δήμος Δάφνης-Υμηττού, παρουσιάζοντας την Κυριακή συναυλία με τη Νατάσα Μωϋσόγλου. Ένα μουσικό ταξίδι από τον Χατζιδάκι, το Λοϊζο, τον Θεοδωράκη, τον Άσιμο μέχρι τον Κραουνάκη, το Μάλαμα, τον Ιωαννίδη, τη Βιτάλη.


Σάββατο και Κυριακή
2o Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρουrecycles
Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της καλλιτεχνικής δημιουργίας ανεξάρτητων παραγωγών στο 1st Handmade and Recycled Theater Festival τον Οκτώβριο του 2013, τώρα έρχεται η δεύτερη εκδοχή μιας μεγαλύτερης καλλιτεχνικής συσπείρωσης, όπου στόχο έχει να προβάλει παραστάσεις και συμμετοχές οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από την ιδιότητα του χειροποίητου και ανακυκλώσιμου. Στο 2nd handmade and recycled theater festival ομάδες και δημιουργοί καλούνται να αναδείξουν τη δουλειά τους και να έρθουν σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες που έχουν κοινό τρόπο σκέψης, αντίληψης και δημιουργίας.

Γιορτάστε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Μουσεία της Πόλης
Με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, την διεθνή γιορτή που φέτος έχει θέμα «Τα Πρόσωπα του Χρόνου», τα μουσεία της Αθήνας διοργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις λόγου και μουσικής, για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη διασκέδαση.

Φεστιβάλ Δουργουτίου
Εξερευνήστε μια γειτονιά της Αθήνας με εργαστήρια παραστατικών τεχνών, μουσικές βραδιές, γλεντιού, βόλτες χαρτογράφησης, παιχνίδια και ταχυδακτυλουργικά. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν πάνω από 50 φορείς και κάτοικοι όλων των ηλικιών που εμπνέονται από το χτες και το σήμερα της γειτονιάς.

tangoΌλη η Ελλάδα χορεύει Tango
Το 4o Greece Tango Day είναι γεγονός. Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, σχολές και ομάδες χορού σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαθήματα tango στο χώρο τους, ενώ θα γίνουν μία σειρά από φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ανοίγοντας τις πόρτες τους στο ευρύ κοινό.

Κάνε το δικό σου… ΥoYo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το παγκάκι YoYo είναι ένα χρηστικό αντικείμενο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή του πολίτη του κόσμου, με παγκόσμιες διακρίσεις. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη YoYo. Μια δημιουργική σύντμηση της λέξης You (εσύ) που είναι ταυτόχρονα και ένα νεανικός χαιρετισμός Υο. Η λέξη διαβάζεται τόσο στην όψη όσο και στην κάτοψη. Το παγκάκι YoYo κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό, υλικό 100% ανακυκλώσιμο. Είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φιλικό στο περιβάλλον. Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες δημιούργησαν, σχεδίασαν και ζωγράφισαν το δικό τους YoYo. Όλα τα έργα αυτού του δημιουργικού διαλόγου παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο. Το καλύτερο έργο θα γίνει ένα ολοκαίνουριο παγκάκι YoYo και θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην έκθεση.

Στιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείοstigmes
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b