MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Φεστιβάλ βιβλίου, ποδηλατικός γύρος μετά μουσικής, εκθέσεις Yoyo και ζωγραφικής. Τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης προσφέρει η Αθήνα για άλλο ένα Σαββατοκύριακο και σας καλεί να τις απολαύσετε. Ναι, ναι είναι όλες δωρεάν!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο και Κυριακή

Κάνε το δικό σου… ΥoYo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το παγκάκι YoYo είναι ένα χρηστικό αντικείμενο εμπνευσμένο από τη σύγχρονη ζωή του πολίτη του κόσμου, με παγκόσμιες διακρίσεις. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε γράμματα που σχηματίζουν τη λέξη YoYo. Μια δημιουργική σύντμηση της λέξης You (εσύ) που είναι ταυτόχρονα και ένα νεανικός χαιρετισμός Υο. Η λέξη διαβάζεται τόσο στην όψη όσο και στην κάτοψη. Το παγκάκι YoYo κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξυλοπολτό, υλικό 100% ανακυκλώσιμο. Είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και φιλικό στο περιβάλλον. Καλλιτέχνες, σχεδιαστές και γραφίστες δημιούργησαν, σχεδίασαν και ζωγράφισαν το δικό τους YoYo. Όλα τα έργα αυτού του δημιουργικού διαλόγου παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με ελεύθερη είσοδο. Το καλύτερο έργο θα γίνει ένα ολοκαίνουριο παγκάκι YoYo και θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην έκθεση.

19443273 shutterstock 138236477.limghandlerAthens Bike Festival
Το ATHENS BIKE FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 19 έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στο χώρο της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Στο χώρο του Bike Festival παράλληλα θα εκτυλίσσονται Test Rides: δυνατότητα δοκιμασίας ποδηλάτων με βόλτες στην περιοχή (Γκάζι), Show των Dirt Riders: Ποδηλάτες από τη Γερμανία, παγκοσμίως γνωστοί για εναέρια άλματα με ποδήλατα, ΒΙΚΕ Fun park: απευθύνεται σε παιδιά άνω των 14 χρόνων και ενήλικες που ξέρουν ποδήλατο. Σε ότι αφορά στην Κυριακή (21 Σεπτεμβρίου), στις 12.30μμ, ο Pepper 96,6 και το Athens Bike Festival διοργανώνουν έναν πιο ιδιαίτερο ποδηλατικό γύρο. Παρόμοιο με ‘Κυνήγι Θησαυρού’, ο γύρος αυτός ξεκινά και καταλήγει στην Τεχνόπολη, περνώντας από 5 σημεία της πόλης που κρύβουν μια μουσική ιστορία. Ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ένα σπαστό ποδήλατο προσφορά του Athens Bike Festival, ενώ οι επόμενοι 10 θα κερδίσουν από ένα cd ‘ Τhe Bright Side of the Road’. Χαλαρά ή γρήγορα, με mountain ή αγωνιστικό, μη το χάσετε.

706243c0ceac507ff7b2db5b2b7e98d5 L43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, πραγματοποιείται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.

Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Η πέμπτη έκθεση του προγράμματος eXploding– Δυναμιτίζοντας την Εικόνα, με τίτλο Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου, φιλοξενείται από τις 29 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;” και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ; Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα, με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου.»

Στιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείοstigmes
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b