MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Φεστιβάλ βιβλίου, γλέντια παραδοσιακής μουσικής, events σε πάρκα και εκθέσεις. Άλλο ένα γεμάτο διήμερο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εντελώς δωρεάν. Βολτάρετε στην Αθήνα, απολαύστε το φθινοπωρινό αεράκι και χαρείτε με την ψυχή σας. Καλό Σαββατοκύριακο!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου

Ένα τραγούδι αν σωθεί στην παραλία Μπάτη
Στην παραλία Μπάτη στη λεωφόρο Ποσειδώνος εμφανίζεται η Άννα Μπουρμά σε ένα μουσικό ταξίδι με τίτλο “Ένα τραγούδι αν σωθεί”. Η μουσική παράσταση θα περιλαμβάνει τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές της δουλειές καθώς και άλλα αγαπημένα από την έντεχνη ελληνική μουσική σκηνή.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου

c3809987ef8d7cb04ce4c4b4ce5b4526 LΤριήμερη προβολή ταξιδιωτικών ταινιών στον πολυχώρο Διέλευσις
Από την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» διοργανώνει στο ξεκίνημα της νέας σεζόν τριήμερη προβολή ανέκδοτων ταξιδιωτικών ταινιών. Ο Γιάννης Ψαρουδάκης και η Μαρία Βιτωράκη θα μας ταξιδέψουν σε τόπους όπως η Βραζιλία, η Πολωνία, η Υεμένη και οι Δαλματικές Ακτές, μέσα από την ιδιαίτερη ματιά τους.

SOS Ιατροί: Ανοιχτό γλέντι με παραδοσιακή μουσικήTexnopolis Banner 190x160-02-02 thumbnail
20 χρόνια SOS ΙΑΤΡΟΙ! 20 χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, κλείνουν οι SOS ΙΑΤΡΟΙ και γιορτάζουν αυτή τη σημαντική επέτειο την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη σε συνεργασία με την ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στήνουν ένα κεφάτο ελληνικό γλέντι. Ο Νίκος Φιλιππίδης μαζί με άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες της δημοτικής μας μουσικής και χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων θα μας ταξιδέψουν στους ρυθμούς του τόπου μας… Ένα μεγάλο γλέντι με παραδοσιακή μουσική!

Σάββατο και Κυριακή

Djangofest Athens Gypsy Jazz festival
Ο Σεπτέμβρης έφτασε και φέρνει μαζί του και το Djangofest, τη μεγάλη γιορτή της gypsy jazz στην Ελλάδα! Το Djangofest gypsy jazz festival διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά, με πολλές συμμετοχές μουσικών και παράλληλες δράσεις σε ένα πλήρες πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο. Γιορτάζουμε τα 5 χρόνια Gypsy Jazz festival με νεανικό ρυθμό και lindy hop χορογραφίες, σε ένα υπαίθριο event για όλους, παιδιά και μεγάλους.

706243c0ceac507ff7b2db5b2b7e98d5 L43ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο
Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, πραγματοποιείται στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου Έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη. Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων όπως, αφιερώματα, θεατρικά αναλόγια, θεατρικό παιχνίδι για παιδιά, βιβλιοπαρουσιάσεις κ.ά.

Στιγµές και όψεις του Στάθη Ανδρουτσάκη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείοstigmes
Στο αίθριο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρουσιάζεται, από τις 26 Αυγούστου έως και τις 28 Οκτωβρίου 2014, η έκθεση του εικαστικού Στάθη Ανδρουτσάκη, µε τίτλο «Στιγµές και όψεις». Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του (λάδια και χαρακτικά) που αποτυπώνουν στιγµές και όψεις από τοπία στην Ελλάδα, καθώς και από εργοστασιακούς χώρους. Στη σειρά των έργων µε θέµα τους εργοστασιακούς χώρους, ο Ανδρουτσάκης αναζητά στη σιωπή των εγκαταλειµµένων εργοστασίων τα χνάρια του χρόνου, αποκαλύπτοντας µέσα από τα χαλάσµατα ό,τι διαφεύγει ως εικόνα και αίσθηµα. Οι ανθρώπινες µορφές που παρουσιάζονται µέσα στα ερείπια υποδηλώνουν τη φθορά, αλλά και ταυτόχρονα την αναγέννηση, έναν υπαινιγµό του έρωτα και του θανάτου.

μύθοιΜύθοι Πρόγνωσης της Σοφίας Καλογεροπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλωσορίζει τη νέα σαιζόν με την Έκθεση Ζωγραφικής “Μύθοι Πρόγνωσης” της Σοφίας Καλογεροπούλου από την Πέμπτη 4 έως Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου. Η θεματική αυτής της έκθεσης βασίζεται στην ιδέα ότι η πρόβλεψη του μέλλοντος πηγάζει από τους μύθους του παρελθόντος. Η μυθολογία με τους διαχρονικούς συμβολισμούς της, κατά τη γνώμη της ζωγράφου, αποτελεί την πραγματική ιστορία της ανθρωπότητας γιατί είναι μνήμη λαών.

Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Η πέμπτη έκθεση του προγράμματος eXploding– Δυναμιτίζοντας την Εικόνα, με τίτλο Tales from the Neverland του Άγγελου Αντωνόπουλου, φιλοξενείται από τις 29 Αυγούστου έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του δήμου Αθηναίων. Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Στην ουσία ο δημιουργός μάς εξωθεί να σκεφτούμε σοβαρά τί σημαίνει “βλέπω ένα περίγραμμα;” και τί σημαίνει “βλέπω κάτι συμπαγές;” και γιατί τελικά ένα συμπίλημα γραμμών και σκιάσεων πάνω σε ένα δισδιάστατο χαρτί αναγνωρίζεται ως ο Χ, είναι δηλαδή το πορτραίτο του Χ; Επαναδιατυπώνοντας τα σκληρά αυτά ερωτήματα στον οικείο μας χώρο ο Αντωνόπουλος μας καλεί παραπλανητικά να επιχειρήσουμε να πηδήξουμε όπως η Αλίκη μέσα στον Καθρέφτη και να αντιμετωπίσουμε το βαρύνον πρόβλημα “τί πραγματικά βλέπουμε;” σε σχέση με την φυσική πραγματικότητα, με την καθημερινή πρακτική και αναφορικά προς τις προσομοιώσεις τους. Είναι εν τέλει κάτι τέτοια ερωτήματα που στην αρχή του 21ου αιώνα απειλούν να ανοίξουν – γνωσιακά τουλάχιστον – τους ασκούς του Αιόλου.»


 
 
 
 
 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b