MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

J.K. Rowling: Υπογράφει σαν “Dumbledore” επιστολή σε 15χρονη της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε

Γράμμα παρηγοριάς έγραψε η συγγραφέας του “Harry Potter” J.K. Rowling στην 15χρονη Τεξανή Cassidy Stay. Το γράμμα αυτό το υπογράφει σαν Dumbledore, που είναι χαρακτήρας από τα διάσημα μυθιστορήματά της.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Stay συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη με την τραγωδία που έζησε πριν ένα περίπου μήνα. Ο 33χρονος Ronald Lee Haskell μπήκε στο σπίτι, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά της και σκότωσε τους δυο γονείς της και τα 4 αδέρφια της, αφήνοντας την ίδια βαριά πληγωμένη. Γλίτωσε γιατί έκανε τη νεκρή και στη συνέχεια, παρά τον τραυματισμό της, μπόρεσε να ειδοποιήσει την αστυνομία ότι ο δολοφόνος θα πήγαινε να σκοτώσει  τον παππού και τη γιαγιά της. Λίγο αργότερα ο Haskell συνελήφθη από την αστυνομία. Ο λόγος που έκανε το μακελειό ήταν γιατί αναζητούσε την πρώην γυναίκα του, αδερφή της μητέρας της Cassidy Stay. Και τους σκότωσε όλους, γιατί δεν του αποκάλυψαν που βρίσκεται. 

Η τρομακτική αυτή ιστορία συγκίνησε την J.K. Rowling, η οποία έγραψε μια επιστολή στην μικρή κοπέλα και την υπέγραψε ως Dumbledore. Μαζί με το γράμμα της έστειλε ένα μαγικό ραβδί, μια επιστολή αποδοχής στο Hogwarts και ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του μυθιστορήματος Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Ο Dumbledore σημαίνει πολλά για την Stay, η οποία ανέφερε μια φράση του μάγου στη συνέντευξη τύπου που είχε δώσει, αφού επιβίωσε από το μακελειό, που εξόντωσε την οικογένειά της.  “Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light,” είπε (Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί, ακόμα και στις πιο σκοτεινές ώρες, αν ένας μόνο θυμηθεί να ανοίξει τα φώτα). Τη φράση αυτή είχε πει ο Albus Dumbledore στην τρίτη ταινία Harry Potter. Πάντως, η φράση αυτή δεν ανήκει στην J. K. Rowling αλλά στον Steve Kloves, ο οποίος μετέτρεψε σε κινηματογραφικά σενάρια και τα 7 βιβλία Harry Potter. 

Η πράξη της Rowling προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των φαν του Harry Potter, όπως κάθε αναφορά που κάνει η συγγραφέας στον μυθικό κόσμο του μαθητευόμενου μάγου που δημιούργησε. Στο δε Facebook υπάρχει σελίδα με πάνω από 8 χιλιάδες μέλη, που ζητάει από τη συγγραφέα να συναντήσει την 15χρονη. 

Η συγγραφέας και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη και την αποστολή του γράμματος. Όμως, αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για το περιεχόμενο του γράμματος.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b