MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Godspell σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουρτσίδη από το ΚΘΒΕ

To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει τo καλοκαίρι του 2014 το μιούζικαλ “Godspell”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Η παράστσαη θα κάνει ‘Εναρξη 3/7/2014, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης 2014», ενώ θα ανέβει και σε άλλες σκηνές.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το μιούζικαλ “Godspell” πρωτοπαρουσιάστηκε το 1970 από φοιτητές στο Carnegie Mellon University στο Pittsburgh της Pennsylvania, αλλά έμελλε ν’ αποτελέσει επιτυχία εντός κι εκτός Broadway. Ιδέα και πρώτη σκηνοθεσία από τον ΤΖΟΝ ΜΑΙΚΛ ΤΕΜΠΕΛΑΚ. Μουσική και εκ νέου στίχοι από τον ΣΤΙΒΕΝ ΣΒΑΡΤΣ. Πρώτη Παραγωγή στη Νέα Υόρκη από τους ΈΝΤΓΚΑΡ ΛΑΝΣΜΠΟΥΡΙ / ΣΤΙΟΥΑΡΤ ΝΤΑΝΚΑΝ / ΤΖΟΖΕΦ ΜΠΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΦΡΕΝΤΣ ΕΠΕ (SAMUEL FRENCH LTD).

Αν και η αρχική σύλληψη του έργου ήδη το τοποθετεί στη σύγχρονη εποχή (στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’70), με τη νέα αυτή διασκευή πηγαίνουμε το έργο ένα βήμα πιο πέρα, τοποθετώντας το στην σημερινή Ελλάδα της κρίσης. Η υποκρισία και η αλαζονεία της εξουσίας, η βραδυκίνητη δικαιοσύνη, η άνιση συσσώρευση του πλούτου, τα χρέη, οι προκαταλήψεις και η μισαλλοδοξία, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία, όλα βρίσκουν τα αντίστοιχά τους στην Ελλάδα του σήμερα. Και τα διαχρονικά μηνύματα των παραβολών, τόσο επίκαιρα σήμερα, αφού διδάσκουν, μεταξύ άλλων, την αγάπη για τον πλησίον, γίνονται πράξη επί σκηνής καθώς οι χαρακτήρες του έργου (που αντιστοιχούν στον Χριστό και τους μαθητές του) συμμετέχουν σε πράξεις αλληλεγγύης που παραπέμπουν σε αντίστοιχες κοινότητες που προέκυψαν στη χώρα μας κατά την διάρκεια της κρίσης, παροτρύνοντας τους θεατές να κορυφώσουν αυτήν την προσπάθεια.

Η παράσταση “Godspell” πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Παραστάσεις:
03 & 04 Ιουλίου/ Δημοτικό Θέατρο Κήπου, Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης 2014
09–13 Ιουλίου/ ΟΛΘ Προβλήτα Α΄
20–23 Αυγούστου/ Μονή Λαζαριστών, Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2014
28 Αυγούστου/ Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», Μερκούρεια 2014

Συντελεστές
Προσαρμογή: Ξένια Γεωργοπούλου, Γιώργος Κιουρτσίδης, Ρούλα Αγγελίδου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιουρτσίδης
Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Προσαρμογή Τραγουδιών: Ξένια Γεωργοπούλου
Ενορχήστρωση: Κώστας Τζούνης
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Λουκία Βασιλείου, Στελλίνα Βογιατζή, Χρύσα Ζαφειριάδου, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Μιχάλης Σιώνας, Κική Στρατάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης.
Παίζουν επί σκηνής οι μουσικοί: Νίκος Βαφείδης (ντραμς), Τάσος Κορκόβελος (πλήκτρα), Πέτρος Λαγόντζος (κιθάρα), Γιάννης Μαστρογιάννης (βιολί), Κώστας Τζούνης (μπάσο)

Ώρα έναρξης: 21.30
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τζον Μάικλ Τέμπελακ
Σκηνοθεσία: Γ. Κουρτσίδης


Παίζουν: Λουκία Βασιλείου, Στελλίνα Βογιατζή, Χρύσα Ζαφειριάδου, Δάφνη Κιουρτσόγλου, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Δημήτρης Μορφακίδης, Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Μιχάλης Σιώνας, Κική Στρατάκη, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνος Φερετζέλης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
ΘΕΑΤΡΟ
Δάκρυ στο Φίδι, από την ομάδα Hippo Theatre Group στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Κουνελόκολλα: Μια performance της Χρυσής Βιδαλάκη στο θέατρο στη Σάλα
ΘΕΑΤΡΟ
Taverna Miresia – Mario, Bella, Anastasia, του Mario Banushi στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Τρέμω, του Ζοέλ Πομμερά στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Βλαβερές Συνέπειες του Γάμου, από τον Γιάννη Μπέζο στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ, του Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών