MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί είναι καλύτερα να κάνεις yoga το πρωί;

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μπορεί να είναι κατάλληλη για να κάνουμε την πρακτική μας, ωστόσο η πρωινή άσκηση μας εξασφαλίζει οφέλη που δεν μπορούμε να έχουμε καμία άλλη ώρα μέσα στην ημέρα (ή τη νύχτα). Πολλά από αυτά είναι και ψυχολογικά, αλλά η σύνδεση νου και σώματος, ειδικά στην πρακτική της yoga, είναι πάντα πολύ σημαντική.Από τον Aσημάκη ΦαλτάκαYoga Instructor at Bhavana Yoga

Monopoli Team

#1 Αλλάξτε τη συνήθεια χρειάζομαι καφέ ή κάποιο τονοτικό για να ξυπνήσω
Μέσα στην πρωινή πρακτική, τόσο με τη φυσική άσκηση αλλά πολύ περισσότερο και με τη σωστή ρύθμιση της αναπνοής, αυξάνουμε την κυκλοφορία του οξυγόνου στο σώμα ξυπνώντας έτσι πιο αποτελεσματικά τόσο το φυσικό σώμα όσο και το νου. Η εγρήγορση που απαιτείται για την εκτέλεση των ασκήσεων είναι ό,τι χρειάζεται ο εγκέφαλος για να ξεκινήσει να επεξεργάζεται πληροφορίες και να συντονιστεί για τη νέα ημέρα. Δεν πρόκειται η πρωινή πρακτική σας να αντικαταστήσει τον καφέ, αλλά θα σας βοηθήσει στο να ξυπνήσετε πιο εύκολα και με φυσικότερο τρόπο. Σύμφωνα με έρευνες οι άνθρωποι που ασκούνται το πρωί έχουν περισσότερη εγρήγορση και διαύγεια σκέψης στη διάρκεια της ημέρας τους.

#2 Ξεκινάω τη μέρα μου με μια θετική εμπειρία και όχι με το άγχος της δουλειάς
Όταν χτυπάει το πρωί το ξυπνητήρι σκεφτόμαστε πως δε θέλουμε να πάμε για δουλειά, δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πίεση ή το άγχος του γραφείου, ή τα αιτήματα των πελατών, των συναδέλφων και ούτω κάθε εξής. Η πρωινή πρακτική μπορεί να είναι για πολλούς ένα καλό κίνητρο για να σηκωθούν το πρωί από το κρεβάτι. Περνώντας πρώτα από το στρωματάκι μας μπορούμε να προετοιμαστούμε και να οπλιστούμε με θετική ενέργεια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με άλλη ματιά τον κόσμο.

#3 Ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας και ξεκινάμε τη μέρα με γεμάτες μπαταρίες
Υπάρχουν πολλές φορές που σηκωνόμαστε κουρασμένοι από το κρεβάτι, περνάμε όλη την ημέρα κουρασμένοι , με χαμηλή ενέργεια και περιμένουμε να τελειώσει η μέρα για να κάνουμε την πρακτική μας και να αισθανθούμε καλύτερα. Αλλάξτε το. Ξεκινήστε τη μέρα σας ανεβάζοντας την ενέργειά σας και κρατήστε την ψηλά για την υπόλοιπη ημέρα.

Morning-Yoga
#4 Ένα πράγμα λιγότερο στο “τι-έχω-να-κάνω-σήμερα”

Τρέχουμε μέσα στην ημέρα να προλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκκρεμότητες. Κάνοντας την πρακτική μας το πρωί, στην αρχή της ημέρας, έχουμε ένα πράγμα λιγότερο να μας αγχώνει στο πρόγραμμά μας. Πολλές φορές πάμε στην τάξη της yoga για να ηρεμήσουμε, αλλά είμαστε τόσο αγχωμένοι να προλάβουμε να κάνουμε 100 άλλα πράγματα πριν που το να έχουμε στο μυαλό μας να πάμε για πρακτική στο τέλος της ημέρας, μπορεί κάποιες φορές να είναι ένα επιπλέον άγχος. Μερικές είναι πολύ δύσκολο μάλιστα να προλάβουμε το μάθημα και χάνουμε την πρακτική μας πιεσμένοι μέσα στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

#5 Ενεργοποίηση του μεταβολισμού και διατροφικές συνήθειες
Έρευνες έχουν δείξει πως η πρωινή άσκηση μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας και έτσι να βοηθήσει το σώμα να κάψει περισσότερες θερμίδες για αρκετές ώρες μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Αντίστοιχα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που δηλώνουν πως η πρωινή γυμναστική τους έχει βοηθήσει να ρυθμίσουν καλύτερα την όρεξη και τα γεύματά τους μέσα στην ημέρα. Ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν πως η πρωινή γυμναστική τους βοηθά στο να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους να κάνει πιο υγιεινές επιλογές γευμάτων δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει τη μέρα τους πιο υγιεινά.

Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι και σίγουρα υπάρχουν και άλλα πολλά οφέλη στο να ξεκινάμε τη μέρα μας στο στρωματάκι μας και όχι καθηλωμένοι σε μια καρέκλα πίσω από το γραφείο μας. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε όμως είναι αυτό: Πως θέλω να ξεκινάω την ημέρα μου; Κι αν μετά από την πρακτική μου της yoga αισθάνομαι καλά, γιατί να μην είναι αυτός ο τρόπος που ξεκινάω τη μέρα μου;

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b