MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μάθε να γράφεις στίχους σε εργαστήριο με τον Οδυσσέα Ιωάννου

Από την Τετάρτη 21 Μαΐου, το Χαλκηδόνιο Ωδείο φιλοξενεί Εργαστήριο Στιχουργικής με τον Οδυσσέα Ιωάννου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Σημείωμα του Οδυσσέα Ιωάννου:
“Παρουσίαση από μέρους μου ιστορικών στοιχείων της ελληνικής στιχουργικής. Εξέλιξη, είδη, διαφοροποιήσεις. Παρουσίαση του έργου των σημαντικότερων στιχουργών του νεοελληνικού τραγουδιού. Θα δοθεί και ενδεικτική ή πλήρη εργογραφία. Στίχος και ποίηση στο ελληνικό τραγούδι.
Διαφορές και ομοιότητες. Συζήτηση επάνω σε τεχνικές στιχουργικής, μέτρα, τονισμούς. Ρυθμός και σωστός τονισμός ώστε αυτό που γράφετε να μπορεί να μελοποιηθεί. Ο τρόπος που βλέπω εγώ τον στίχο, ο τρόπος που δουλεύω, θεματολογία. Εργαστήρι επάνω σε στίχους που θα έχουν γράψει οι συμμετέχοντες. Εργαστήρι με στίχους που θα γράψουν όλοι επάνω στην ίδια μελωδία που θα τους δώσω. Θα ζητήσω μία άγνωστή σας μελωδία από κάποιον γνωστό μου συνθέτη (στον πρώτο κύκλο μελωδίες έδωσε ο Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ στον δεύτερο κύκλο καλεσμένος του Οδυσσέα Ιωάννου ήταν ο Θέμης Καραμουρατίδης που συζήτησε με τους συμμετέχοντες θέματα γύρω από τον στίχο και τη μουσική.) Σε όλα τα δίωρα η συζήτηση μεταξύ μας θα έχει πρωτεύοντα ρόλο. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαδραστικότητα και θα επιδιώκω να κουβεντιάζουμε αρκετά. Στην πορεία και ανάλογα και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων μπορεί να μείνουμε περισσότερο σε κάποιο θέμα και λιγότερο σε κάποιο άλλο. Αυτό το “κούρδισμα” συνήθως γίνεται στην πράξη.”

Info
Kάθε Τετάρτη 8-10 μ.μ. οχτώ συνεχόμενες Τετάρτες.
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Δηλώσεις συμμετοχής στο Χαλκηδόνιο Ωδείο (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 Ν.Φιλαδέλφεια) στα τηλέφωνα 2102530080 και 2102856196 και στο http://www.eventbrite.com/e/10975145957?aff=eac2

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Cine News
Το Φαινόμενο της Σπασμένης Φλέβας: Masterclass στη Στέγη με τον Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
H Miranda July στη Στέγη – Μάς καλεί να ξανασκεφτούμε τον γάμο και την οικογένεια
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Τσέπη και Ψυχή: Η Pop Up Academy στο Θέατρο Coronet με μια διάλεξη για τη σχέση οικονομίας-ψυχολογίας
Εικαστικά
Αρχαίο Θέατρο Θάσου: Από την ανασκαφή στην αποκατάσταση – Διάλεξη στο πλαίσιο του Megaron Plus
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Masterclass στη Στέγη με τον Γιώργο Λάνθιμο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Εκδηλώσεις
Ιστορίες ανθρώπων, χώρων και αντικειμένων στο Μουσείο Βορρέ: Από την παράδοση στη σύγχρονη δημιουργία
Cine News
Cinemathesis: Νέος κύκλος εργαστηρίων κινηματογράφου και φωτογραφίας
Εκδηλώσεις
Hopeart: Ανοιχτό κάλεσμα για δωρεάν εκπαίδευση καλλιτεχνών βασισμένη στη μεθοδολογία MPAS
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Αυλαία για τις εκθέσεις «Ελληνικός Μήνας» και «Θαλασσόκαμπος» με ένα ολοήμερο πρόγραμμα