MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Like a Rolling Stone: Στο σφυρί οι χειρόγραφοι στίχοι του Dylan

Σε δημοπρασία της Νέας Υόρκης προβλέπεται να πωληθούν τον Ιούνιο, οι αυθεντικοί χειρόγραφοι στίχοι κομματιού “Like a Rolling Stone” του θρυλικού Bob Dylan, όπως ανακοινώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby. Η πώληση τους αναμένεται να αγγίξει το ένα εκατομμύριο δολάρια!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

O σπουδαίος τραγουδοποιός έγραψε το τραγούδι με μολύβι σε τέσσερα μικρά φύλλα χαρτιού, το 1965. Τα χειρόγραφα έγγραφα περιέχουν διορθώσεις, αναθεωρήσεις και προσθήκες από το Dylan, ενώ στο περιθώριο διακρίνονται αφηρημένα σχέδια ενός πετεινού, ενός καπέλου και ψηλοτάκουνων παπουτσιών.

 74561732 9160likearollingstone
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των βιβλίων και χειρογράφων στον οίκο δημοπρασιών Sotheby στη Νέα Υόρκη, Richard Austin, το χειρόγραφο αποκαλύπτει τη «μέθοδο της σύνθεσης» που χρησιμοποιεί ο Dylan, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Στα χαρτιά αυτά μπορεί κανείς να δει πόσο δούλεψε πάνω στο τραγούδια. Υπάρχει μια πραγματική αίσθηση αμεσότητας.”

Το χειρόγραφο του “Like a rolling Stone”, που για τον ίδιο τον Dylan είναι το καλύτερο τραγούδι που έγραψε ποτέ, πωλείται από ένα Καλιφορνέζο φίλο και συνεργάτη του, ο οποίος το είχε αγόρασε από τον τραγουδιστή πριν από τρία χρόνια. Τα έγγραφα συνοδεύονται από έγκρισή του δικηγόρου του τραγουδοποιού, σχετικά με τη γνησιότητά τους, ενώ σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby. 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b