MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι 5+1 καλύτερες προτάσεις για το τριήμερο

Μετά τις βόλτες της Πρωτομαγιάς στα πάρκα και τις ακρογιαλιές μας περιμένει ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δελεαστικές προτάσεις με θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, ενδιαφέρουσες ταινίες και σημαντικές συναυλίες.

author-image Γιώργος Σμυρνής

ΧΟΡΟΣ
Arc for Dance Festival στο Σύγχρονο Θέατρο: Ένα φεστιβάλ χορού και φρέσκων ιδεών που φιλοδοξεί να μεταδώσει το πνεύμα της εποχής και να δικτυώσει τους καλλιτέχνες του χορού. Ευρωπαίοι χορογράφοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους με νεότερους Έλληνες συναδέλφους τους, σε μια διεθνή χορευτική σύμπραξη.
Παρ, Σαβ, Κυρ: 20:30 στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπίδων 45)

Kiss and Cry στη Στέγη: Μόνο τα χέρια και τα δάχτυλα των χορευτών διακρίνονται να χορεύουν πάνω σε ένα σκηνικό σε μικροκλίμακα, σαν να είναι βγαλμένο από την παιδική μας ηλικία, γεμάτο μινιατούρες τρένων, χειροτεχνίες, μικροσκοπικά κουκλόσπιτα και χιονισμένα τοπία. Μια παράσταση που συνδυάζει χορό και κινηματογράφηση από τη χορογράφος και χορεύτρια Michèle Anne De Mey και τον κινηματογραφιστής Jaco Van Dormael.
Παρ, Σαβ, Κυρ 20:30 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Συγγρού 107)
1 Kiss and cry

ΘΕΑΤΡΟ
Βασιλιάς Ληρ στο Μέγαρο: Σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το Olivier Theatre, το μεγαλύτερο από τα τρία θέατρα του Βρετανικού Εθνικού Θεάτρου, θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη και με ελληνικούς υπότιτλους η παράσταση Βασιλιάς Ληρ του Σαίξπηρ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Sam Mendes, ο γνωστός κινηματογραφικός σκηνοθέτης (American Beauty, Skyfall κ.α.), ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει και την παράσταση του “Ριχάρδου του Γ” με τον Kevin Spacey στην Επίδαυρο.
Σάββατο 21:00, Στο Μέγαρο Μουσικής

ΣΙΝΕΜΑ
Κάτω από το δέρμα: Τολμηρή, δυσνόητη, αφαιρετική, περίεργη, πάντως σίγουρα διαφορετική η νέα ταινία της Scarlett Johansson. Η ταινία «Κάτω από το δέρμα» του σκηνοθέτη με την προσωπική κινηματογραφική γλώσσα Jonathan Glazer έχει εγκωμιαστεί από σημαντικούς κριτικούς Βρετανίας και Αμερικής και μας συστήνει μια Johansson όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: μελαχρινή και εξωγήινη, δολοφονική και μπερδεμένη σε ένα ξένο γι’ αυτήν σύμπαν.
1 under the skin
The amazing Spiderman 2: Για τους λάτρεις της περιπέτειας. ένας νέος Spider-Man βγαίνει σε σκηνοθεσία του Marc Webb με πρωταγωνιστές τους Andrew Garfield, Emma Stone και Jamie Foxx.

ΜΟΥΣΙΚΗ
Τοm Baxter στο Gazarte: Ο Tom Baxter, ένας τραγουδιστής που έχει βρεθεί στην κορυφή των βρετανικών charts με τεράστιες ραδιοφωνικές επιτυχίες όπως το “Tell her today” και το “Βetter” τραγουδάει παρέα με την Μαριέττα Φαφούτη, τη Μαρίζα Ρίζου, το Στάθης Δράκος των Minor Project και την Katerine Duska
Σαβ 22:00- Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b