MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Και μιλάτ΄εσείς, Τραγούδια: Μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έντεχνο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο

Το Εθνικό Ωδείο, σε μια προσπάθεια να κάνει γνωστό το ελληνικό τραγούδι για φωνή και πιάνο στο νεώτερο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα (Master Class) με τίτλο “Και μιλάτ΄εσείς, Τραγούδια” -στίχος Παλαμά- στις 4-6 Απριλίου 2014, στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Ωδείου, στην πλατεία Βάθης.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία στο πλαίσιο των προγραμμάτων διαρκούς επιμόρφωσης του Εθνικού Ωδείου, εστιάζει στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με συνοδεία πιάνου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία στο είδος αυτό. Περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά τραγούδια όλων των περιόδων της λόγιας ελληνικής μουσικής δημιουργίας (επτανησιακή σχολή, εθνική σχολή, μοντερνισμό), ορισμένα μάλιστα με συνοδεία άρπας. Διδάσκουν η υψίφωνος Άννα Μαρία Καρκανιά (τραγούδι) και η πιανίστα και μουσικολόγος Σοφία Κοντώση (πιάνο). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Κοντώση.

Η τελική συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν επιλεγμένοι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στο Master Class, θα γίνει στις 30 Απριλίου και ώρα 7.00 μμ. στην Αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο επιμορφωτικό αυτό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τελειόφοιτοι φοιτητές του πιάνου και της άρπας και επαγγελματίες μουσικοί που επιθυμούν να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία στη συνοδεία τραγουδιού, καθώς και τραγουδιστές που θέλουν να διευρύνουν το ρεπερτόριό τους. Τα μαθήματα είναι ανοιχτά στο κοινό και οι διοργανωτές προσκαλούν να τα παρακολουθήσουν όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πλούτο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού μέσα από την εξελικτική του πορεία.

Ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου: καθημερινά 11.00-15.00
Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Εθνικού Ωδείου στο τηλ. 210 52 33 175 και 210 52 48 304

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b