MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η παράσταση “Πνιγμονή” στη φυλακή γυναικών Ελεώνα Θήβας

Αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου, η παράσταση Πνιγμονή θα παρουσιαστεί στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος Ελεώνα για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το κύκνειο άσμα του Ισπανού ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα (1898 – 1936), το θεατρικό έργο «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» (1936), αποτελεί μια τραγωδία για τη γυναίκα σε κάθε σημείο της γης. Έργο ηφαιστειακών και μητριαρχικών παθών και συγκρούσεων, στροβιλίζεται γύρω από τα όρια της ατομικής ελευθερίας και των τυραννικών προκαταλήψεων. Ένα ψυχογράφημα διαπλεκόμενων εσωτερικών διεργασιών. Η δράση εκπροσωπεί τη μάχη δύο αντιθετικών δυνάμεων, τη συντήρηση ενός ασφυκτικού ηθικού κώδικα και την απελευθέρωση των ζωτικών ανθρώπινων ορμών.

Η Πνιγμονή είναι μια εκδοχή του κλασικού αυτού έργου που μεταφέρει την ιστορία σε μια πολύ συντηρητική τουρκική επαρχία. Το κείμενο της διασκευής, αλλά και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Καρατζιάς. Η παράσταση παίζεται στο θέατρο Vault Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00. 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b