MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στον Γιώργο Χρυσοστόμου το βραβείο Χορν 2014

Στο Γιώργο Χρυσοστόμου απονεμήθηκε το φετινό βραβείο «Δημήτρης Χορν», για τη συμμετοχή του στο «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ο περσινός νικητής, Χάρης Φραγκούλης του έδωσε τον τιμητικό σταυρό σε μία εκδήλωση, την οποία προλόγισαν ο Σταμάτης Φασουλής, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και ο Σπύρος Ευαγγελάτος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Σταμάτης Φασουλής σε έναν απολογισμό για τα 14 Χρόνια του θεσμού, δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι όσοι πήραν το συγκεκριμένο βραβείο, έδωσαν το δικό τους στίγμα στο θέατρο και είναι σημαντικοί ηθοποιοί. Ωστόσο, εξέφρασε τη λύπη του, για το γεγονός ότι κάποιοι ηθοποιοί (όπως ο Νίκος Κουρής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) δεν έχουν λάβει το βραβείο.

Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε ότι “έχουμε καλούς ηθοποιούς στο θέατρο”, ενώ εντόπισε τα διάφορα προβλήματα σε θέματα παραγωγής, καθώς δεν υπάρχει πάντα επαρκής χρόνος για πρόβες. Σε αυτό επισήμανε ότι ακόμα οι παραγωγές για την Επίδαυρο δεν έχουν ανακοινωθεί. Παρ΄όλ’ αυτά τα προβλήματα, όπως είπε “τα καταφέρνουμε.”

Ο βραβευμένος Γιώργος Χρυσοστόμου, όταν παρέλαβε το βραβείο, ευχαρίστησε τους υπόλοιπους “μπούφους” (πρωταγωνιστές του Mistero Buffo) και τον Θωμά Μοσχόπουλο, ο οποίος, όπως δήλωσε ο ηθοποιός, του έκανε την τιμή να δουλέψει μαζί του ως συνεργάτης και όχι ως σκηνοθέτης. 

Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι για το φετινό «Βραβείο Δημήτρης Χορν» ήταν οι ακόλουθοι:

-Ιωάννης Καπελέρης για τη συμμετοχή του στο «Supernova» των Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθερίδου/Βασίλη Μαυρογεωργίου (Faust).

Δημήτρης Μοθωναίος για τη συμμετοχή του στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου(Θέατρο του Νέου Κόσμου)

-Κωνσταντίνος Μπιμπής για τη συμμετοχή του στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2» των Κώστα Γάκη/Αθηνάς Μουστάκα/Κωνσταντίνου Μπιμπή, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

Πρόεδρος της επιτροπής για το Βραβείο Χορν είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος  και μέλη της είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη. Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» (για δέκατη τέταρτη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο βραβευθείς πρέπει να είναι απόφοιτος δραματικής σχολής και να έχει εμφανισθεί για πρώτη φορά στο θέατρο, επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b