MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Βασιλική στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Η “Βασιλική” με την Αθηνά Μαξίμου στον πρωταγωνιστικό ρόλο, επιστρέφει στο Νέο Ελληνικό Θέατρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ως τις 9 Απριλίου 2014.

Monopoli Team

Η Βασιλική ανακαλύπτει τον έρωτα στα δεκατρία. Είναι ένας μυστικός έρωτας, απαγορευμένος. Ζει μόνο για τις ερωτικές συνευρέσεις της με τον Φάνη, πίσω από την πράσινη κουρτίνα της αποθηκούλας. Έτσι περνούν εικοσιπέντε χρόνια. Έτσι μπορεί κι αντέχει τη μάνα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ, έναν παρόντα-απόντα πατέρα, έναν αδελφό «τεμπέλη» και μια στείρα καριέρα δημοσίου υπαλλήλου.

Όταν όμως ο Φάνης τής ζητάει να χωρίσουν για να παντρευτεί μιαν άλλη, εκείνη βυθίζεται στον πόνο της προδοσίας χωρίς επιστροφή και μετατρέπεται σε μια τραγική ηρωίδα. Γιατί σε ερωτήματα όπως «Μα λοιπόν, τι είναι αυτή η αγάπη; Πόσο εύκολα ξεαγαπάει κανείς;», για τον καθένα από εμάς η απάντηση μπορεί να διαφέρει, αλλά για τη Βασιλική η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική: «Δεν θέλω πια να ζω».

Ο καταιγιστικός αυτός μονόλογος-εξομολόγηση βρίθει από θραύσματα μνήμης, παραπαίει ανάμεσα στην ωμή πραγματικότητα και την ποίηση, στη λογική και στη σχάση και θέτει αναπάντητα ερωτήματα για τη φύση του έρωτα. Καταλήγει ωστόσο, σε μια σαφέστατη και ξεκάθαρη επαγωγή: «Αφού μ’ αγαπάς, τι με νοιάζει αν δε σ’ έχω, και αφού δεν σ’ έχω, τι με νοιάζει αν μ’ αγαπάς”.

Η νουβέλα «Βασιλική» της Βάσως Νικολοπούλου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2010 και ήταν υποψήφια για το Κρατικό βραβείο καλύτερου διηγήματος το 2011 καθώς και για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού «Διαβάζω».

Συγγραφέας Βάσω Νικολοπούλου
Σκηνοθεσία Λίνα Ζαρκαδούλα
Ερμηνεύει η Αθηνά Μαξίμου
Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Λάμπρος Πηγούνης
Σκηνικά-Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη Τώνια Ζαφειρίδου

Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη
Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου – Εξάρχεια
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8253489
Τιμή Εισιτηρίου: 15€ και 10€ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων)
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 9:00.
Τετάρτη στις 8:00 (γενική είσοδος 10€).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βάσω Νικολοπούλου
Σκηνοθεσία: Λίνα Ζαρκαδούλα


Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Η ληστεία της συμφοράς για 2η σεζόν στο θέατρο Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Το καταραμένο παιδί, του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ράβδος, του Μαρκ Ρέιβενχιλ για 3η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Μπλε Υγρό, της Βίβιαν Στεργίου στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
National Theatre Live: Το Inter Alia με τη Rosamund Pike στο Μέγαρο Μουσικής
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συνέδριο για το Ιράν, του Ivan Vyrypaev για 2ο χρόνο στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ντενεκεδούπολη ξανά!: Η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Μία σύγχρονη “Αντιγόνη” από την Αργυρώ Ταμβάκου ανεβαίνει στο Bluebox
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλειδί της ευτυχίας: Μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Αλκυονίς
ΘΕΑΤΡΟ
Interview: Η μαύρη κωμωδία της ομάδας Εμείς επιστρέφει στο Θέατρο Olvio