MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Edith the show: Αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατό της, θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 28, 29 και 30 Μαρτίου.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

H παράσταση EDITH the show είναι ένας φόρος τιμής στη μοναδική καλλιτέχνιδα που σφράγισε με την ανυπέρβλητη φωνή και παρουσία της το γαλλικό τραγούδι κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο.

Η παράσταση αποτελείται από δύο μέρη, 45 λεπτών το καθένα, με ένα διάλειμμα ανάμεσά τους. Στο πρώτο μέρος, το κοινό μεταφέρεται στη Μονμάρτη, την πιο γνωστή καλλιτεχνική γειτονιά του Παρισιού όπου έζησε η Πιαφ ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην περίοδο των εμφανίσεών της στις μεγαλύτερες συναυλιακές αίθουσες του κόσμου, όπου και ερμήνευσε τις πιο γνωστές της επιτυχίες. Οι βίντεο-προβολές που συνοδεύουν την παράσταση, περιλαμβάνουν άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή της Πιαφ που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Τη διάσημη Γαλλίδα τραγουδίστρια των δεκαετιών του ’40 και του ’50, γνωστή διεθνώς για τη χαρακτηριστική βραχνή, λυπημένη φωνή της και τα τραγούδια της, που μιλούν για μοναξιά και απόγνωση, Edith Piaf, υποδύεται η Jil Aigrot (Ζιλ Εγκρό), η φωνή της οποίας ήταν αυτή που ακουγόταν να ερμηνεύει τα τραγούδια της Πιαφ, στη βραβευμένη ταινία «La Vie En Rose» («Ζωή σαν τριαντάφυλλο») του Olivier Dahan με πρωταγωνίστρια την Μαριόν Κοτιγιάρ, που είχε θέμα τη ζωή της μεγάλης τραγουδίστριας. Η Jil Aigrot ερμηνεύει με τρόπο μοναδικό τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ και συνοδεύεται επί σκηνής από τέσσερις μουσικούς (πιάνο, ακορντεόν, μπάσο και κρουστά).

Προπώληση:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Β. Σοφίας & Κόκκαλη- τηλ. 210 7282333, www.megaron.gr, www.viva.gr, καταστήματα Public
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Άννα Μπολένα: Ένα σπάνιο ορόσημο του ιταλικού ρομαντικού ρεπερτορίου ζωντανεύει στη Λυρική
ΘΕΑΤΡΟ
Stillborn: Μια σωματική solo performance για το αίσθημα του κενού στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Tο Καταφύγιο: Το βραβευμένο έργο της Τζένιφερ Χέιλι στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Όνομα μητρός Λίλιθ, της Μαριάντζελας Κατσιαβριά στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Πόδι της Χήνας, από την Novus Theatre Ensemble στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
ΘΕΑΤΡΟ
Blunted – Δήμητρες και Περσεφόνες, της Σοφιάννας Θεοφάνους στο θέατρο Κάμιρος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανατομία της Απόλαυσης: Ένας κωμικός μονόλογος για τη σεξουαλικότητα