MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Η Αύξηση του Georges Perec στο θέατρο 104 -τελευταίες παραστάσεις

Η αύξηση του Georges Perec από την Ομάδα 4Frontal ανεβαίνει στο θέατρο 104 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.15. Μόνο για 10 παραστάσεις. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε προκειμένου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν σε ότι αφορά στην υγεία σας, την ψυχολογία σας, τα οικονομικά σας, το κλίμα ή άλλα , να έχετε τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας όταν ζητάτε από τον τμηματάρχη σας αναπροσαρμογή του μισθού σας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Μια κωμική αλληλουχία που ακολουθεί την σκέψη ενός υπαλλήλου στην προσπάθεια του να συναντήσει τον Τμηματάρχη του για να του ζητήσει αύξηση. Ως «πρόσωπα» μας συστήνονται έξι διαφορετικές σκέψεις του που ψάχνοντας τον τρόπο, βάζουν και ξεπερνούν εμπόδια. Αναλύουν όλες τις πιθανότητες και περιγράφουν τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε μία από αυτές!

Κριτική της παράστασης “Η Αύξηση”

Ο Georges Perec (1936-1982) γεννήθηκε στο Παρίσι από Πολωνούς γονείς εβραϊκής καταγωγής. Πολλά από τα μυθιστορήματα και τα δοκίμιά του περιέχουν πειραματικά παιχνίδια λέξεων, λίστες και ταξινομήσεις . Υπήρξε μέλος της ομάδας Oulipo. Ένα εργαστήριο Δυνητικής Λογοτεχνίας (Ouvroir de la Littérature Potentielle) που συγκροτήθηκε το 1960 από τον Raymond Queneau και σκοπός της δημιουργίας του ήταν η εύρεση νέων δομών λόγου μέσα από τη σύμπραξη με τα μαθηματικά. Τα παραγόμενα των πειραμάτων έχουν μείνει στην λογοτεχνική ιστορία. Το σημαντικότερο έργο του είναι το μυθιστόρημα “Ζωή Οδηγίες Χρήσεως“.

Μετάφραση : Αχιλλέας Κυριακίδης
Εικαστική επιμέλεια: Ηρώ Καρρά
Μουσική Επιμέλεια/σύνθεση : Σταύρος Γιαννουλάδης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Georges Perec
Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης


Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βιβή Πέτση, Αριστέα Σταφυλαράκη, Πάνος Τοψίδης. Ακούγεται η Ευαγγελία Καρακατσάνη.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αλήθεια Είναι, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Θεατρικά Νέα
Οι πιο ξεχωριστές Βάκχες φέτος στην Επίδαυρο: Οι Tiger Lillies συναντούν τον Javor Gardev
ΘΕΑΤΡΟ
Το «Τάμα» του Γιώργου Χριστοδούλου στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αφρός των Ημερών: Το αριστούργημα του Μπορίς Βιάν στο Studio Μαυρομιχάλη