MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από σίριαλ του Ισραήλ προέρχεται το Homeland!

To Homeland είναι μια πολυβραβευμένη και συναρπαστική σειρά, που έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε και στην ελληνική τηλεόραση. Κι ενώ θα λέγαμε ότι το θέμα δείχνει εντελώς αμερικανικής εμπνεύσεως, μετά την επίδραση που είχε στην αμερικανική κοινή γνώμη η 11η Σεπτεμβρίου και ο “πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι.

author-image Γιώργος Σμυρνής

To Homeland προέρχεται από ένα σίριαλ του Ισραήλ, που ονομάζεται “Hatufim”, το οποίο οι Αμερικανοί μεταφράζουν ως Prisoners of War (Αιχμάλωτοι Πολέμου). 

Το σίριαλ αφηγείται την ιστορία των Nimrod Klein και Uri Zach, δύο Ισραηλινών στρατιωτών που επέστρεψαν σπίτια τους μετά από 17 χρόνια, όπου ήταν αιχμάλωτοι σε στρατόπεδο στο Λίβανο. Η σειρά πρωτοπαίχθηκε το 2010 στο Ισραήλ και ακολούθησε β κύκλος το 2012.  

Η υπόθεση τράβηξε τόσο πολύ τους Αμερικανούς, που μυρίστηκαν επιτυχία, ώστε πριν ακόμα αρχίσουν τα γυρίσματα της ισραηλινής σειράς, η 20th Century Fox είχε ήδη αγοράσει τα δικαιώματα, για το remake της σε αμερικανική εκδοχή. Η εκδοχή αυτή είναι το εξαιρετικά δημοφιλές και στην Ελλάδα Homeland. 

Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο “Hatufim” και το “Homeland”. Η ισραηλινή σειρά εστιάζει στις ζωές των δύο στρατιωτών που απελευθερώθηκαν, ενώ η αμερικανική εκδοχή στην πράκτορα της CIA, την οποία ερμηνεύει η Claire Danes και την προσπάθειά της να ξεσκεπάσει έναν αμερικανό αιχμάλωτο, που άλλαξε στρατόπεδο και πιθανόν να εμπλέκεται σε τρομοκρατική συνωμοσία. 

Όπως και να έχει, και τα δύο σίριαλ σημειώνουν μεγάλη επιτυχία και έχουν κερδίσει πάρα πολλά βραβεία.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b