MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Jazz Φουγάρο… στο Ναύπλιο

Κόκκινο φουγάρο, μπλε καπνός, καραμελέ τέντα, πολύχρωμη τζαζ. Και φωτισμένο πέρα το Ναύπλιο. Μουσικό-εκδρομικό Σαββατοκύριακο. Είπαμε να πάρουμε τους δρόμους. Ε, ευκαιρία ψάχνουμε, αν και μερικές φορές και καμία ευκαιρία βολεύει επίσης…Από τη Μαρία Μαρκουλή

author-image Μαρία Μαρκουλή

Αργολίδα, Αρκαδία, ομορφιές κάτω από τον καυτό ήλιο του Οκτώβρη, που φωνάζει το καλοκαίρι δεν τέλειωσε ακόμη, πάρε καινούργιο αντηλιακό, πέταξέ το μέσα στις τσάντες να πάρουν μυρωδιά τα βιβλία σου, κάντο όλο το χειμώνα αυτό, απλές τεχνικές για να την βγάλεις καθαρή, με άρωμα καρύδας. Δαντελωτά ακρογιάλια και jazz ensembles.

Ένα χρόνο ήδη λειτουργεί, λοιπόν, το Φουγάρο, στο Ναύπλιο, παλιό εργοστάσιο, αλλά σήμερα μουλτι-χώρος, για πολλά και διάφορα και όλες τις εποχές του χρόνου. Με σημασία στη λεπτομέρεια, που ως γνωστό οι λεπτομέρειες κάνουν την big picture.Ευρύχωρο και παιχνιδιάρικο είναι, με γωνιές που δεν πρόλαβα να εξαντλήσω, όπου μπορείς να δοκιμάσεις νοστιμιές, να πάρεις ένα κοκτέιλ και να πιεις μια Zeos μπύρα που είναι και της περιοχής. Ή απλά να καθίσεις και να κοιτάς ψηλά,το φεγγάρι και το φουγάρο.

Το event ήταν διήμερο τζαζ με τους ωραίους «συνήθεις ύποπτους», που κρατάνε τόσα χρόνια τη σκηνή ζωντανή και κάθε φορά που τους βλέπω (όχι όσο συχνά θα’ θελα, τελικά) είναι όλο πιο απογειωμένοι, εξαιρετικοί μουσικοί – τέσσερα σχήματα : Harris Lambrakis Quartet, Takis Barberis Group,Lefteris Christofis Group και George Trantalidis Special Quartet. Είχε κόσμο.Το Σαββατόβραδο ακόμη πιο πολύ και από την περιοχή και από την Αθήνα και την Ηλιούπολη, συγκεκριμένα που συνάντησα και φίλους – και αρκετό κόσμο γύρω στο καφέ, στο μπαρ και στη μεγάλη αίθουσα που πήγα αρκετές φορές πάνω – κάτω, καθώς λειτουργούσε ‘παζάρι’ με είδη από το art shop σε πολύ καλές τιμές. Απέναντι, περάσαμε σε μια έκθεση με εξώφυλλα τζαζ βινυλίων (την είχε επιμεληθεί ο Χάρης Καββαδίας, όπως και το διήμερο επίσης) καλλιτεχνικά εξώφυλλα που με έστειλαν κατευθείαν στη δισκοθήκη μου για τζαζ ξεψάχνισμα ήχου και εικόνας.

«Η Jazz είναι ελευθερία» – έλεγε ο Τελόνιους Μονκ και το έγραφε στο συνοδευτικό φυλλάδιο, και βέβαια είναι ελευθερία- τι άλλο;- ελεύθερα περάσαμε και από το ένα θέμα στο άλλο, από τον Τελόνιους, στη Grimes, στη J-Lo, στη Jane Birkin- τη γυναίκα και την τσάντα- στον Γούντι Άλλεν και τον Λαρς (έτσι απλά Λαρς) στα γαλαζοπράσινα νερά του Ξεροπήγαδου και σε μια σπηλιά εκεί που έσκαγε το κύμα και όπου ακούγονταν να κροταλίζουν τα βότσαλα ή ήταν ο Τρανταλίδης που έκανε πρόβες.

Πηγή: It’s my Blender

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b