MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ποιητικό Θέατρο

Μετά από όνειρο στο θέατρο Olvio

Πρεμιέρα κάνει την Τετάρτη 13 Νοέμβριου η παράσταση «Μετά από όνειρο» της θεατρικής ομάδας Σοίστρο στο θέατρο OLVIO.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μέσα από την πλαστικότητα των σωμάτων, τους ζωντανούς ήχους των μουσικών οργάνων και την αρτιότητα του λόγου, η παράσταση αφουγκράζεται, θυμάται και να ξανασυναντά τον κύκλο της ζωής , κοντά στον πιο καίριο και σαφή λογοτεχνικό πομπό ζωής που είναι τα δημοτικά ποιήματα.

Πίσω από κάθε τραγούδι–ποίημα και ένας ανώνυμος δημιουργός, που χωρίς να έχει τη φιλοδοξία της ατομικής προβολής, εκφράζει και απηχεί την ψυχική κατάσταση και τα συναισθήματα μιας ευρύτερης ομάδας και γενικά του λαού. Ο αποδέκτης με τη σειρά του, αφαιρεί η προσθέτει οτιδήποτε δεν ταιριάζει στη ψυχοσύνθεσή του και στη δική του εκφραστική.

Τολμηρή σύλληψη του θέματος, ζωντανή και παραστατική απεικόνιση του εξωτερικού και εσωτερικού κόσμου, ανάγλυφη πλαστικότητα των εικόνων. Κάθε παραλογή ένα ολοκληρωμένο και αυτούσιο έργο, κάθε λιανοτράγουδο και μια άρτια φράση επαναπροσδιορισμού. Κάθε μύθος μια παλιά ιστορία–πρόταση για καινούργια περιπέτεια. Ένα παραμύθι παρμένο απ’ τα παλιά για να μας ξυπνήσει μνήμες σημερινές. Μακάρι αυτές να μας οδηγήσουν στην ανάγκη μας να φτιάξει ο καθένας το δικό του παραμύθι.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Κείμενα: από τη Δημοτική μας Ποίηση
Χορογραφίες: Φαίδρα Σούτου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Θεριανού
Μουσική: Νίκος Ψαριανός
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λουκάς Θεοδοσόπουλος
Παίζουν: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φαίδρα Σούτου, Χρήστος Καπενής, Γιώργος Σταυριανός, Ελένη Υφαντή ή Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Νίκος Ψαριανός.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημοτική Ποίηση
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ


Παίζουν: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φαίδρα Σούτου, Χρήστος Καπενής, Γιώργος Σταυριανός, Ελένη Υφαντή ή Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Νίκος Ψαριανός.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b