MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έσπασε τα ταμεία πριν ξεκινήσει η “Προδοσία” του Πίντερ με το διάσημο ζευγάρι Ντάνιελ Κρεγκ και Ρέιτσελ Βάις

Ρεκόρ πωλήσεων έχει καταγράψει η παράσταση «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ με πρωταγωνιστές το δίδυμο Ντάνιελ Κρεγκ και Ρέιτσελ Βάις, -ζευγάρι και στη ζωή- πριν ακόμα την επίσημη πρεμιέρα της.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Τα 1.100.818 δολάρια έφτασε η εβδομαδιαία είσπραξη του θεάτρου Μπάριμορ που φιλοξενεί την παράσταση «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ , μέσω της τηλεφωνικής και διαδικτυακής προπώλησης των εισιτηρίων. Ωστόσο, η τεράστια ζήτηση ανάγκασε τα ταμεία του θεάτρου να λειτουργήσουν στις 27 Ιουλίου, δηλαδή 40 ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη εναρκτήρια ημερομηνία προπώλησης ταμείων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το κοινό.

Ποια είναι όμως η υπόθεση του έργου;
Αγάπη, έρωτας και απιστία είναι τα μοτίβα της Προδοσίας του Χάρολντ Πίντερ. Το έργο περιγράφει την σχέση τριών ανθρώπων, της Εμμα, του Τζέρρυ και του Ρόμπερτ, στην διάρκεια επτά ετών. Μια σχέση που παρουσιάζεται ανάστροφα, ξεκινάει από το δυνατό τέλος της σχέσης και τελειώνει με την αρχή της σχέσης, το πρώτο παράνομο φιλί. Ξεκινάει με τα πρόσωπα αιωρούμενα, πίνοντας σ’ ένα μπαρ, γεμάτα αμφιβολίες και τελειώνει επτά χρόνια νωρίτερα, σ’ ένα δωμάτιο, γεμάτα πάθος, έτοιμα να παραδοθούν στον έρωτα.

Η αρχική διανομή των ρόλων, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης Μάικ Νίκολς, ήθελε τον Κρεγκ στο ρόλο του Τζέρι, -του τρίτου προσώπου στην ιστορία της πιντερικής ερωτικής «Προδοσίας»-, όμως όπως δήλωσε ο χολιγουντιανός ηθοποιός «Θα ήταν κάτι πολύ προφανές, πολύ στημένο να υποδυθώ τον Τζέρι». Τελικά, στο πάλκο ο Ντάνιελ Κρεγκ θα υποδυθεί τον Ρόμπερτ, τον απατημένο σύζυγο της Έμμα.

«Μας αποκάλεσαν το “ισχυρό ζευγάρι”, εμείς απλώς κρατήσαμε τον εαυτό μας… για μας. Πάνω στη σκηνή δεν θα εκθέσουμε τον γάμο μας, αλλά τους εαυτούς μας» δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ στην προσπάθεια του να «προστατέψει» και να μετριάσει το σάλο που έχει προκαλέσει η σχέση του με τη Ρέιτσελ Βάις στο χώρο της σόουμπιζ.

Η επίσημη πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 27 Οκτωβρίου και το έργο θα παίζεται για 14 εβδομάδες. Η αυλαία θα πέσει στις 5 Ιανουαρίου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b