MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην Αργυρώ Χιώτη το βραβείο “Ελευθερία Σαπουντζή”

Απονεμήθηκε το βραβείο Ελευθερία Σαπουντζή για το 2013, που απονέμεται σε σημαντικές νέες καλλιτέχνιδες του θεάτρου. Νικήτρια ήταν η σκηνοθέτης Αργυρώ Χιώτη, η οποία συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα Vasistas. Το βραβείο φέρει το όνομα της Ελευθερίας Σαπουντζή, η οποία ήταν μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθέτης και έφυγε πρόωρα σε ηλικία 29 ετών κατά την διάρκεια προβών μέσα στο θέατρο Αμόρε.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το βραβείο έχει σκοπό να υποστηρίξει -κι όχι μόνο με ελπίδες- άλλες νέες καλλιτέχνιδες στη δύσκολη πορεία τους στο θέατρο, στους τομείς της Σκηνοθεσίας, της Υποκριτικής και της Μετάφρασης, όπου κι εκείνη είχε διαπρέψει.

Η επιτροπή για την απονομή του βραβείου αποτελείτο από τους Άννη Κολιτσιδοπούλου, Ελένη Μανωλοπούλου,Έφη Γιαννοπούλου, Δημήτρη Καρατζά και Γιώργο Δεπάστα πρότεινε ως υποψήφιες έξι νέες γυναίκες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία.

Πρόκειται για τις ηθοποιούς:
Νεφέλη ΚουρήΚίττυ ΠαϊταζόγλουΑμαλία Νίνου, Ελίνα Ρίζου
Και τις σκηνοθέτιδες:
Αργυρώ Χιώτη και Ελεάνα Τσίχλη.

Η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει για τη φετινή χρονιά την σκηνοθέτιδα Αργυρώ Χιώτη, “για την πολύχρονη και επίμονη σκηνοθετική της δραστηριότητα, αλλά και για τα σημαντικά δείγματα υποκριτικής που έχει να επιδείξει όπως και για το καλλιτεχνικό ήθος που τη διακρίνει” όπως σημείωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Θεατρικής Εταιρίας Πράξη, Μπέττυ Αρβανίτη.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b