MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Klokworks recalculate της Μαριάννας Καβαλλιεράτου στην Στέγη

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου συνεργάζεται εδώ και 20 χρόνια με τον πολύ Robert Wilson και θα δημιουργήσει μια παράσταση, πάνω σε μια πρόταση του μεγάλου σκηνοθέτη για ένα work in progress. O λόγος για την χορευτική παράσταση Klokworks Recalculate, που θα ανέβει στην Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών από τις 19 ως τις 21 Οκτωβρίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο recalculate, τρίτο έργο της ομάδας klokworks, 4 χορευτές αναζητούν την πορεία τους, την οποία αλλάζουν διαρκώς καθώς η δράση τους δημιουργεί νέους προορισμούς. 

Η Ελληνίδα χορεύτρια και χορογράφος έχει ήδη χαράξει τη δική της πορεία, εξερευνώντας την κινητική σύνθεση και τη γεωμετρία των σωμάτων στο χώρο. Αυτά που την ενδιαφέρουν είναι η φόρμα, η δομή και η δράση, η λιτότητα και η αφαίρεση. Και το νόημα; Υπάρχει μήπως αναφορά στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπου για κάποιους η δράση δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή ή ίσως αποτελεί και έναν τρόπο αποφυγής της σκέψης;

Ιδέα: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, klokworks
Μουσική: Dom Bouffard
Χορεύουν: Meg Harper, Καλλιόπη Σίμου, Θανάσης Ακοκκαλίδης, Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Το recalculate ξεκίνησε από μια πρόταση του Ρόμπερτ Ουίλσον για ένα work-in-progress (έργο εν εξελίξει) που παρουσιάστηκε στο Open House του Watermill τo 2012.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b