MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το The Met Live θα φέρνει και φέτος όπερες της Νέας Υόρκης σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα The Met Live που προβάλει σε γιγαντοοθόνες τις όπερες της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε ελληνικές αίθουσες, όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα , την πρώτη και τη δεύτερη σεζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων στις περισσότερες παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες χρονιές.

Τη μεγάλη αυτή συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης εξασφάλισε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ για μια τριετία για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.

Τη σεζόν 2013-2014 θα πραγματοποιηθούν 10 νέες παραστάσεις, οι οποίες θα προβληθούν σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα. Συγκεκριμένα, το δίκτυο προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD» περιλαμβάνει τις παρακάτω αίθουσες:

Αθήνα: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Θεσσαλονίκη: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κομοτηνή: Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής
Λουτράκι: Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο
Βέροια: Κινηματοθέατρο Σταρ
Μυτιλήνη: Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
Βόλος: Κινηματοθέατρο Αχίλλειον
Λευκάδα: Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων
Κεφαλονιά: Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος
Λαμία: Δημοτικό Θέατρο
Λεμεσός – Κύπρος: Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ
Πάτρα: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστήμιου Πατρών
Καστοριά: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς
Ρόδος: Δημοτικό Θέατρο
Χανιά: Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ)
Ρέθυμνο: Σπίτι Πολιτισμού
Κέρκυρα: Ιόνιος Ακαδημία – Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος”
Καβάλα: Ξενοδοχείο IMARET
Λάρισα: Victoria Cinemas

«Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky, 5 Οκτωβρίου 2013 – Νέα Παραγωγή

Η σεζόν για το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» κάνει πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου με μια νέα παραγωγή. Πρόκειται για την εντυπωσιακή παράσταση «Eugene Onegin» του Peter Ilyich Tchaikovsky. Η Anna Netrebko και ο Mariusz Kwiecien πρωταγωνιστούν στους ρόλους της ερωτευμένης Τατιάνας και του επιβλητικού Ονιέγκιν στο μοιραίο ρομάντζο του Tchaikovsky. Η νέα παραγωγή της Deborah Warner σε σκηνοθεσία Fiona Shaw, τοποθετείται στο τέλος του 19ου αιώνα και “συλλαμβάνει” τη λάμψη και το πάθος της όπερας του Tchaikovsky. Ο Piotr Beczala είναι ο Λένσκι, ο φίλος του Ονιέγκιν που γίνεται αντίπαλός του. Διευθυντής Ορχήστρας: Valery Gergiev.

Η παράσταση «Eugene Onegin» θα μεταδοθεί σε:  Αθήνα,Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Λουτράκι, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Λαμία, Μυτιλήνη, Βέροια, Καστοριά, Ρόδος, Χανιά, Ρέθυμνο

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b