MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σε εξέλιξη το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος θεσμός στα δρώμενα της Πόλης των Αθηνών που διοργανώνει για πάνω από τριάντα χρόνια ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), εφέτος μεταφέρεται στον καταπράσινο χώρο του Πεδίου του Άρεως όπου θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής και σε συνεργασία με τη Unicef και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο εκδοτικός κόσμος θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους αναγνώστες την σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή του.

Την εικαστική φροντίδα της πολυσήμαντης αυτής διοργάνωσης ανέλαβε ο ζωγράφος Δημήτρης Γέρος.

Επίσης, στο 42ο Φεστιβάλ Βιβλίου συμμετέχουν: το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, o Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef και το Πολιτιστικό Σημείο Επαφής της Ελλάδας – Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί πληθώρα εκδηλώσεων, το πλήρες πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα. Μερικές από αυτές είναι:

Το Σάββατο 14/9 στις 20.30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη «UTOPIA» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Μιχάλης Κουντούρης είναι ο μεγάλος νικητής του διεθνούς διαγωνισμού γελοιογραφίας “World Press Cartoon”. Το έργο του «Διάσωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επιλέχθηκε ως η καλύτερη γελοιογραφία της χρονιάς που μας πέρασε.

Το Σάββατο 21/9 στις 20:30 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Πέτρου «Actors» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις CartoonArk. Ο Θανάσης Πέτρου φιλοτέχνησε τα πορτρέτα 59 διάσημων ηθοποιών. Στις σελίδες του άλμπουμ θα δείτε, μεταξύ άλλων, τους Tommy Lee Jones, Daniel Day-Lewis, Judi Dench, John Malkovich, Jeremy Irons, Clint Eastwood, Robert Niro, Isabelle Huppert, Ben Kingsley κ.ά.

Το Σάββατο 21/9 στις 21:30 μ.μ.
Θεατρικό αναλόγιο με τίτλο «Στο Άσπρο Μαύρο». Πρόκειται για αποσπάσματα από τα «Μονόπρακτα» του Χάρολντ Πίντερ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ηριδανός (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Αρμάος και συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ντίνα Μιχαηλίδη, Φρόσω Ζαγοραίου, Λάμπρος Τσάγκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Θέμης Καρποδίνης κ.ά.. Στην εκδήλωση θα παρευρίσκεται και ο μεταφραστής κύριος Ερρίκος Μπελιές.

Την Κυριακή 22/9 στις 12.00 π.μ.
Παρουσίαση για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, του παιδικού βιβλίου της κυρίας Ελένης Κόντη «ένα ΣΠΛΑΤΣ στα παραμύθια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30, Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00, Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί έως τις 22.30 το βράδυ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Queer Con 3: Η μεγάλη γιορτή της queer τέχνης και ορατότητας έρχεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
Going Out
Rooftop Festival: Η Αθήνα χορεύει στις ταράτσες της
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Αυτές είναι οι 42 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της φετινής διοργάνωσης
Cine News
32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Η νέα οπτική ταυτότητα από τον Βασίλη Μέξη – Στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ
Μουσικά Νέα
Από την Ιβηρική έως τον Μπαχ: Το Athens Baroque Festival 2026 στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
Αγορές
By Hand Festival 2026: Επιστρέφει στην Πλατεία Συντάγματος η γιορτή της σύγχρονης χειροποίητης δημιουργίας
Μουσικά Νέα
Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2026: Μουσική, παράδοση και πολιτισμός στην καρδιά της πόλης
Θεατρικά Νέα
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται τον Σεπτέμβριο με μουσική, θέατρο, κινηματογράφο
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Κολωνού 2026: 20 παραστάσεις με εισιτήρια από 5 ευρώ στο Θέατρο Κολωνού
Βιβλία
54ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η καρδιά του βιβλίου χτυπά στο Πεδίον του Άρεως
Cine News
49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα όσα θες να ξέρεις για τη φετινή διοργάνωση
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται: Δωρεάν συναυλίες, θέατρο, σινεμά και τον Σεπτέμβριο