MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταινία για την δολοφονία του JFK ετοιμάζει το Hollywood (trailer)

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο αμερικανός πρόεδρος John F. Kennedy, δεχόμενος πυρά ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητο κατά την διάρκεια περιοδείας. Από τότε αμέτρητες θεωρίες έδωσαν αμέτρητες διαφορετικές ερμηνείες στο γεγονός αυτό, που σόκαρε τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και έρχεται μια ταινία του Hollywood, το Parkland, σε σενάριο και σκηνοθεσία Peter Landesman για να αναπαραστήσει τα γεγονότα, από την σκοπιά διαφόρων ανθρώπων που έζησαν το γεγονός.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ταινία καταγράφει τα δραματικά και χαοτικά γεγονότα που συνέβησαν στο Ντάλας, στις 22 Νοεμβρίου 1963. Η ταινία βλέπει τα περιστατικά από την οπτική λίγων απλών ανθρώπων, που ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε ιδιαίτερες καταστάσεις: Ο νεαρός γιατρός και οι νοσοκόμες του Νοσοκομείου Parkland. Ο πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών στο Ντάλας. Ο καμεραμάν που αποτύπωσε το περιστατικό της δολοφονίας. Ο αδερφός του δολοφόνου Lee Harvey Oswald, που κλήθηκε να μαζέψει τα συντρίμμια της οικογένειας. Οι σωματοφύλακες του JFK, που είδαν με τα μάτια τους την δολοφονία του προέδρου και την άνοδο στην εξουσία του αντιπροέδρου Lyndon Johnson.

Ο Paul Giamatti στην ταινία ερμηνεύει τον ρόλο του Abraham Zarpruder, του ερασιτέχνη κινηματογραφιστή που τράβηξε με την κάμερά του την σκηνή της δολοφονίας του Kennedy. Το υλικό κρατάει μόλις 26 δευτερόλεπτα και είναι από τα σπουδαιότερα ντοκουμέντα στην πολιτική ιστορία του 20ου αιώνα. 

Ο Zac Efron επίσης παίζει στην ταινία και ερμηνεύει τον γιατρό που εξέτασε πρώτος το σώμα του προέδρου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ακόμα οι  Ron Livingston, Tom Welling, Jackie Earle Haley, Mark Duplass, Rory Cochrane, Jacki Weaver και Colin Hanks.

Η ταινία θα βγει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου του 2013, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει το τρέιλερ της, από το οποίο μπορούμε να πάρουμε μια πρόγευση. 


Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b