MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Lady Gaga: Γυμνή για… χάρη της τέχνης (video)

“Θυσία” για την τέχνη πραγματοποιεί η Lady Gaga και εκθέτει το κορμί της γυμνό, προκειμένου να βοηθήσει την φίλη της Μαρίνα Αμπράμοβιτς να ολοκληρώσει το Ινστιτούτο στις όχθες του ποταμού Χάντσον της Νέας Υόρκης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ποπ σταρ βρέθηκε στο Ινστιτούτο Μαρίνα Αμπράμοβιτς (ΜΑΙ) όπου εφαρμόζεται η μέθοδος της 66χρονης σερβικής καταγωγής εικαστικής περφόρμερ. Η Lady Gaga, ακολουθώντας την μέθοδο Αμπράμοβιτς βιντεοσκοπήθηκε ολόγυμνη στη φύση, έχοντας αγκαλιά ένα τεράστιο κρύσταλλο, με το οποίο έκανε ασκήσεις ισορροπίας στο γρασίδι, προκειμένου να ενισχυθεί η επίγνωση του ασκουμένου στην φυσική και πνευματική εμπειρία την δεδομένη στιγμή. 

Με αυτόν τον τρόπο στηρίζει την προσπάθεια της Μαρίνα Αμπράμοβιτς να ολοκληρώσει το Ινστιτούτο στις όχθες του ποταμού Χάντσον της Νέας Υόρκης. Βέβαια, είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ότι η Lady Gaga γυμνή είναι η καλύτερη διαφήμιση για οτιδήποτε, αλλά τέλος πάντων. Ίσως κινητοποιήσει κάποιους από τα εκατομμύρια των οπαδών της. 

Θα χρειαστούν πάντως πολλά χρήματα, καθώς το φιλόδοξο πρότζεκτ της Μαρίνας Αμπράμοβιτς απαιτεί για την ολοκλήρωσή του περί τα 20.000.000 δολάρια. Με αυτά τα χρήματα θα προχωρήσει η ανακαίνιση δημοτικού κινηματογράφου και η μετατροπή του σε κέντρο τεχνών και εκπαίδευσης. Οσοι θα επισκέπτονται το Ινστιτούτο και θέλουν να ακολουθήσουν τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς θα κλείνονται για ημέρες στις εγκαταστάσεις του, χωρίς να έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Σημειώνεται ότι η Αμπράμοβιτς είχε πρόσφατα συνεργαστεί και με τον Jay-Z, σε μια ιδιαίτερη ραπ performance του. Δείτε σχετικό βίντεο " target="_blank">εδώ

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς (Марина Абрамовић), γεννήθηκε το 1946 στο Βελιγράδι. Είναι εικαστική καλλιτέχνης που εργάζεται κατά κύριο λόγο στη Νέα Υόρκη. Δραστηριοποιείται στην Performance Art, σε μια ακροβατική του σώματος και της ψυχής. Η καλλιτεχνική προσπάθεια της εικαστικού επικεντρώνεται στην σωματικότητα, αλλά και στην προσπάθεια, μέσα από πολυήμερες περφόρμανς, να αλλάξει η ίδια η σχέση του περφόρμερ αλλά και του θεατή με τον εαυτό του.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b