MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτα γλυπτά φυτών με θέμα “Γη της ελπίδας” (gallery)

Αν η τσέπη σας αντέχει τα ταξίδια και τύχει να βρεθείτε στην Μόντρεαλ, την μεγαλούπολη του Καναδά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την έκθεση «Γη της ελπίδας» από την Mosaicultures Internationales Montréal 2013-Land of Hope, για να θαυμάσετε έργα τέχνης από φυτά! Για όσους δεν φτάσουν ως εκεί, συλλέξαμε φωτογραφίες από τη φετινή διοργάνωση της έκθεσης, που φιλοξενείται στον Montreal Botanical Garden και που αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Mosaiculture σημαίνει κηπευτική τέχνη. Περιλαμβάνει τη δημιουργία και τοποθέτηση έργων τέχνης διαβίωσης, και γίνεται κυρίως από τα φυτά με πολύχρωμα φύλλα (συνήθως μονοετή και πολυετή φυτά περιστασιακά). Τα έργα πραγματοποιούνται ύστερα από σειρά διεργασιών. Από την γλυπτική για τη δομή και τον όγκο τους, τη ζωγραφική για την παλέτα τους και φυσικά την κηπουρική, ώστε να διατηρηθούν τα φυτά ζωντανά.

Η Mosaiculture ασχολείται απαραιτήτως με την τέχνη «καλλιτεχνικού κλαδέματος», το οποίο περιλαμβάνει κυρίως θάμνους, που κλαδεύονται περίτεχνα για να δημιουργήσουν τα επιθυμητά σχήματα.

Η έκθεση του 2013 παρουσιάζει περισσότερες από 50 δημιουργίες, με τη συμμετοχή 20 χωρών. Το θέμα της έκθεσης είναι «Γη της ελπίδας», και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες για τη σημασία της διατήρησης του πλούτου της ζωής στη Γη. Οι διοργανωτές έχουν ενσωματώσει στα έργα τους πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο, αποτελώντας την μεγαλύτερη διοργάνωση που έγινε ποτέ.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b