MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Κωμωδία

Ειρήνη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στην Επίδαυρο

Η Ειρήνη του Αριστοφάνη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη ανεβαίνει στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 26- 27 Ιουλίου στις 21:00. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Υπόθεση του έργου
Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Ελλάδα. Η Ειρήνη είναι άφαντη. Ο Πόλεμος έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά τη θεά Ειρήνη και ετοιμάζεται να βάλει μέσα σ’ ένα πελώριο γουδί τις ελληνικές πόλεις και να τις “κοπανίσει”. Τότε, ο Τρυγαίος, ένας αμπελουργός, ανεβαίνει στον ουρανό μαζί με τον Ερμή και καλεί τους Έλληνες να ελευθερώσουν την Ειρήνη. Η απελευθέρωση της θεάς Ειρήνης, μαζί με την Οπώρα, θεά της καρποφορίας, και τη Θεωρία, θεά του πανηγυριού, αποτελεί το επίκεντρο του έργου. Η κωμωδία κλείνει με την επιστροφή στη γη του θριαμβευτή Τρυγαίου που φέρνει και πάλι τη θεά Ειρήνη στους ανθρώπους.

Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστούν στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του. Επίσης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου ερμηνεύει την παράβαση. 

Διαβάστε την συνέντευξη του Γιώργου Κωνσταντίνου

Μετάφραση
Κ.Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία
Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά – Κοστούμια
Έρση Δρίνη

Μουσική
Μίνως Μάτσας

Χορογραφία
Κική Μπάκα

Ερμηνεύουν
Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Κατερίνα Γιαμαλή, Μιχάλης Γούναρης, Δημήτρης Διακοσάββας, Ειρήνη Καζάκου, Νίκος Καπέλιος, Γιώργος Κολοβός, Αννέτα Κορτσαρίδου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ευσταθία Λιάλιου, Νίκος Μαγδαληνός, Δημήτρης Μορφακίδης, Φάνης Μουρατίδης, Χρήστος Νίνης, Χάρης Πεχλιβανίδης, Βασίλης Σεϊμένης, Μιχάλης Συριόπουλος, Στέλιος Τράκας, Βαγγέλης Χαλκιαδάκης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Χαρίσης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου

Χορεύουν
Παναγιώτα Αλεξίου, Μπέτυ Δραμισιώτη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b