MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιατί οι Κινέζοι τουρίστες θεωρούνται πλέον πιο ενοχλητικοί και από τους Αμερικάνους;

Μέχρι πρότινος οι Αμερικάνοι ήταν οι πιο χαρακτηριστικά ενοχλητικοί τουρίστες ανά τον κόσμο. Τη θέση τους όμως τώρα παίρνουν οι Κινέζοι τουρίστες, που με την άνοδο μιας αστικής νεόπλουτης τάξης κατακλύζουν χειμώνα καλοκαίρι τους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο φέρνοντας μαζί τους “ζεστό” χρήμα, μένοντας όμως και μετεξεταστέοι στο “σαβουάρ βιβρ”!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το γαλλικό θέρετρο της εταιρείας Club Med έλαβε προσφορά εξαγοράς μεταξύ άλλων και από τον κινεζικό όμιλο Fosul International. Ο όμιλος Fosul θέλει να επεκτείνει την εταιρεία Club Med στην Κίνα εκτός των ήδη δύο θέρετρων που λειτουργούν. Αυτή η είδηση επιβεβαιώνει την σημασία των κινέζων τουριστών στη παγκόσμια αγορά. Μόλις πριν από λίγο καιρό, οι Αμερικανοί ήταν οι πιο σημαντικοί τουρίστες στον κόσμο και ας ήταν “στιγματισμένοι” με στερεότυπα του τύπου “αντιπαθητικοί, επιδεικτικοί, αγενείς”. Πλέον τον μύθο έρχονται να καταρρίψουν οι κινέζοι τουρίστες με ενοχλητικές και ντροπιαστικές για τη χώρα τους ενέργειες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας 15χρονος τουρίστας από την Κίνα σκάλισε το όνομά του πάνω σε γλυπτό 3.5 χιλιάδων χρόνων σε ναό της Αιγύπτου. Η φίλη του 15χρονου αγοριού φωτογράφισε το σκαλισμένο γλυπτό και το δημοσίευσε σε ένα κινεζικό site κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας μια μαζική αντίδραση και τη γονική απολογία.

kinezoi touristesΟ Gwynn Guilford στο περιοδικο Quartz απαριθμεί τα πρόσφατα παράπονα των τουριστικών περιοχών εξαιτίας των Κινέζων:
• Φτύνουν προσβάλλοντας τη δημόσια υγεία
• Τα παιδιά αφοδεύουν σε δημόσιες πισίνες και εστιατόρια
• Γεμίζουν σκουπίδια
• Μιλούν δυνατά
• Αγνοούν τους κανόνες ένδυσης σε βουδιστικούς ναούς
• Μεθούν και τραγουδούν

Αναμφισβήτητα ο λόγος που οι Κινέζοι τουρίστες έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης είναι η έκρηξη του αριθμού τους. Μερικά χρόνια πριν, σύμφωνα με τις εκθέσεις των New York Times, οι Κινέζοι τουρίστες ξεπέρασαν τους Αμερικανούς, αποτελώντας τον μεγαλύτερο εθνικό αριθμό διεθνών ταξιδιωτών στον κόσμο. Το 2011 τα ποσοστά των Κινέζων έφταναν τα 70 εκατομμύρια σε διεθνείς προορισμούς, έναντι των 59 εκατ. των Αμερικανών. Το 2012 οι Κινέζοι επισήμως ήταν οι μεγαλύτεροι καταναλωτές τουρισμού στον κόσμο. Ξεπέρασαν τα 102 δισεκατομμύρια δολάρια σε ξένες χώρες σε όλο τον κόσμο, ενόσω οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει περίπου 84.000.000.000 δολάρια.

Για όσους επιδιώκουν οφέλη από τον τουρισμό, οι Κινέζοι είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία! Και αυτός είναι ο λόγος που συνήθως όλα τα παράπονα για τους ενοχλητικούς Κινέζους και τις συνήθειές τους αποσιωπούνται. Οι περισσότερες κατά τόπους επιχειρήσεις ανέχονται σε ένα βαθμό αυτή την απέχθεια για τους κινέζους τουρίστες, που φαίνεται πως εκτός από τις φωτογραφικές τους μηχανές κουβαλάνε και γεμάτα πορτοφόλια.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b