MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
12
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Γιάννης Βούρος νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ

Ο θεατρολόγος και ηθοποιός Γιάννης Βούρος, ορίστηκε σήμερα, με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστα Τζαβάρα, νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. Ο κ. Βούρος παίρνει την θέση του κ. Σωτήρη Χατζάκη, ο οποίος ανέλαβε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο κ. Βούρος δήλωσε σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ:

“Τα περί ευθύνης και τιμής είναι αυτονόητα. Το ΚΘΒΕ μπορεί να υπογραμμίσει και να συνεχίσει να ενισχύει τη θέση του όχι μόνο στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και της Βαλκανικής χερσονήσου αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα όταν θα έχει παραχθεί πολιτιστικό προϊόν ικανό να κριθεί και να αξιολογηθεί. Έτσι κι αλλιώς στο χώρο του Θεάτρου τα πάντα κρίνονται σαν ένα εκ των υστέρων αποτέλεσμα και όχι σαν ένα εκ των προτέρων γεγονός.”

Ο Γιάννης Βούρος είναι αριστούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, πτυχιούχος Δημοσιογραφίας-Δημοσιολογίας καθώς και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. 

Το 1977 μαζί με τον Γιάννη Μαργαρίτη, τη Λυδία Κονιόρδου, τον Γρηγόρη Βαλτινό, τον Γιώργο Κιμούλη και τη Νατάσσα Ζούκα ιδρύει το Θέατρο της Ανοιξης. Εχει διδάξει Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Αθηνών και στο Θέατρο των Αλλαγών αλλά και σε σεμιναριακά τμήματα που ήταν υπεύθυνος ο ίδιος.

Πρωταγωνίστησε επί σειρά ετών στην τηλεόραση και σε βιντεοταινίες των αρχών της δεκαετίας του ΄80 και στην συνέχεια υπηρέτησε σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός όλα τα είδη θεάτρου. Eχει μεταφράσει θεατρικά ενώ το θεατρικό του έργο Άρωμα Ανδρών έχει βραβευτεί με το 3ο Κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου.

Το 2009 εκλέχθηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – γι΄αυτό διέκοψε τη θεατρική και τηλεοπτική του δραστηριότητα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b