MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Oh! Deep sea-corpus III στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών

Μία ελληνίδα με σημαντική καριέρα στο εξωτερικό, που βρίσκεται σε απόλυτο διάλογο με το διεθνές χορογραφικό γίγνεσθαι, η χορογράφος και χορεύτρια Κατερίνα Παπαγεωργίου, έρχεται για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το “Oh! Deep sea – Corpus III”, που θα παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260 (Η), στις 10 και 11 Ιουνίου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το “Oh! Deep sea – Corpus III” είναι το τρίτο μέρος μιας τετραλογίας που απασχολεί από το 2010 τη Kat Válastur (όπως υπογράφει τελευταία η Κατερίνα Παπαγεωργίου κάνοντας παιχνίδι αναγραμματισμού του ονόματος των γονιών της). Βασίζεται στην Οδύσσεια του Ομήρου, μεταφέροντας διαστάσεις του έπους στη χορογραφία.

Σε μια παράσταση που ενσωματώνει στοιχεία πειραματισμού, στο κέντρο του θεματικού της πυρήνα βρίσκεται ο Χρόνος. Δημιουργώντας ένα ειδικό πεδίο δυνάμεων, τα σώματα των χορευτών αλληλεπιδρούν και ο χρόνος χάνει την γραμμικότητα του. Το σώμα γίνεται Χρόνος, που εκφράζει κάθε φορά διαφορετικές ποιότητες ανάλογα με το ερώτημα μέσα στο οποίο πάλλεται.

Το θέμα αυτής της «Οδύσσειας», της οποίας το τέλος παρατείνεται αέναα, μεταφέρεται στη σκηνή με την αυστηρή επανάληψη κίνησης, που διαρκώς αναστέλλεται εν όψει ενός ακαθόριστου στόχου. Η κορύφωση έρχεται σε πυκνά, γεμάτα ένταση και αυστηρότητα σημεία, στα οποία τα σώματα των χορευτών μάταια προσπαθούν να κινηθούν προς τα εμπρός ή προς τα επάνω, καθώς αόρατες δυνάμεις τα ξαναρίχνουν κάτω και πάλι. Είναι η μάταιη προσπάθεια του Όντος να συνθέσει τα κομμάτια του για να διηγηθεί τη θνητότητά του.

Σύλληψη – Χορογραφία: Κατερίνα Παπαγεωργίου [Kat Válastur]
Ερμηνεύουν: Ana Laura Lozza, Ixchel Mentoza Hernandez, Enrico Ticconi, Kat Válastur
Σκηνογραφία: Ulrich Leitner
Σχεδιασμός φωτισμού: Martin Beeretz
Σχεδιασμός ήχου – Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Δραματουργία: Νίκος Φλέσσας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b