MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Φεστιβάλ Θεάτρου

Stage- Νεανικές ομάδες παρουσιάζουν τα θεατρικά τους έργα στην Στέγη

Η πρώτη πλατφόρμα νέων δημιουργών είναι πραγματικότητα στην Στέγη γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Από την 1 έως 3 Ιουνίου στην Μικρή Σκηνή της Στέγης πέντε παραστάσεις νεανικών ομάδων θα παρουσιάζουν τα έργα τους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Διευρύνοντας και ενισχύοντας τη στήριξή της στη σύγχρονη ελληνική σκηνή, η Στέγη ανοίγει τις πόρτες της σε ομάδες που βρίσκονται στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη διάρκεια ενός τριημέρου, η Μικρή Σκηνή θα δώσει χώρο έκφρασης και θα διαθέσει την υλικοτεχνική της υποδομή σε νέους δημιουργούς που θέλουν να πειραματιστούν με σύγχρονα καλλιτεχνικά ιδιώματα, στο επίπεδο τόσο της θεατρικής γραφής όσο και της σκηνικής φόρμας. Στο τριήμερο Stage θα παρουσιαστούν νέες προτάσεις από ομάδες που έχουν ήδη μία επαγγελματική δουλειά στο ενεργητικό τους, αλλά και από καλλιτέχνες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν την πρώτη επαγγελματική δουλειά τους στη Στέγη.

H αξιολόγηση και η καλλιτεχνική επιμέλεια της πρώτης πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών έγινε από την Stefanie Carp (διευθύντρια Θεάτρου και Χορού του Wiener Festwochen, Βιέννη), σε συνεργασία με την Ιλειάνα Δημάδη (θεατρολόγος – κριτικός θεάτρου), τον Γρηγόρη Ιωαννίδη (κριτικός θεάτρου και επίκουρος καθηγητής του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών), τον Σάββα Πατσαλίδη (κριτικός θεάτρου και καθηγητής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και την Κάτια Αρφαρά (θεατρολόγος, καλλιτεχνική υπεύθυνη του τομέα Θεάτρου και Χορού της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013
19:00 (Όποιος ερωτεύτηκε. Ερωτεύτηκε.) Μια σκηνική προπαγάνδα σε 13 μικρά διδακτικά κεφάλαια
22:00 My first tic tac of all your seconds

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013
19:00 Με λένε Παναγιώτη και είμαι Σουηδός
22:00 Ιστορία κατεύθυνσης

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013
19:00 Ζωή
21:00 Συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και καλλιτεχνικής επιμέλειας της 1ης πλατφόρμας νέων καλλιτεχνών και τους συντελεστές των παραστάσεων

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b