MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
17
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Οι δυο μας τώρα του Χρήστου Αγγελάκου στο ΚΕΠ

Στο πλαίσιο του ολοκαίνουργιου φεστιβάλ «Κυψέλες», που εγκαινιάζεται φέτος από το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Κυριακή 9 Ιουνίου παρουσιάζεται το έργο του Χρήστου Αγγελάκου «Οι δυο μας τώρα» με τη σκηνοθετική επιμέλεια και ερμηνεία της εταιρείας θεάτρου Pequod.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μοναδικό — προς το παρόν — και ανέκδοτο θεατρικό έργο του Χρήστου Αγγελάκου, συγγραφέα του πετυχημένου Δάσους των Παιδιών (2011), Οι δυο μας τώρα αποτελείται από 12 θεατρικές εικόνες – 12 διαλόγους, 12 σύντομες ιστορίες, 12 συναντήσεις που διαδραματίζονται σ’ ένα πάρκο, στην Αθήνα, σ’ ένα παγκάκι του Δήμου. Δυο άντρες, δυο γυναίκες εναλλάσσονται στο παγκάκι, άλλοτε σε ζεύγη κι άλλοτε μόνοι τους, παίρνοντας μέρος σε μια σκυταλοδρομία, με σκυτάλη το λόγο. Ο Χ. Αγγελάκος τούς συνοδεύει κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην τρυφερότητα και την ειρωνεία, την έκπληξη κι ένα γλυκόπικρο αίσθημα της ζωής. Est-ce ainsi que les hommes vivent ? ρωτούσε κάποτε ο Aragon. Έτσι ζουν, άραγε, οι άνθρωποι;

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης. Η εργογραφία του αριθμεί πεζά κείμενα (Η τελευταία εικόνα, εκδ. Κέδρος, 1998, Το Δάσος των παιδιών, εκδ. Μεταίχμιο, 2011), μια ποιητική συλλογή (Τα Φώτα απέναντι, εκδ. Ίκαρος, 2008) όπως και μεταφράσεις (Τρεις Μανίες του Jean Starobinski, εκδ. Εστία, 1992).

Η εταιρία θεάτρου Pequod ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 από τους ηθοποιούς Δημήτρη Ξανθόπουλο και Αγγελική Παπαθεμελή, με τη σύμπραξη του συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Μετά από έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο Γλάρο, μετέφερε στο σανίδι το Διπλό Βιβλίο του Δημήτρη Χατζή, μυθιστόρημα-σταθμός που διατρέχει ολόκληρη τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, από τον Εμφύλιο μέχρι την πτώση της χούντας (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Θέατρο 104).

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α 11364 Κυψέλη, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2130040496

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ