MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτες δημιουργίες ενός γλύπτη μόνο από ξύλο! (gallery)

Αν και είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, είναι αλήθεια πως όλα αυτά τα γλυπτά είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από ξύλο. Υπεύθυνος για αυτή την εξαιρετική ομολογουμένως δουλειά είναι ο καλλιτέχνης και παιδαγωγός Tom Eckert, ο οποίος χρησιμοποιεί τις παραδοσιακές μεθόδους για να χαράξει, να κατασκευάσει και να βάψει τα συγκεκριμένα δημιουργήματα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Το ξύλο που επιλέγει ο δημιουργός είναι η φλαμουριά, ξύλο εύπλαστο, που του επιτρέπει να το διαχειριστεί εύκολα. Ο Tom έχει ασχοληθεί χρόνια με την ζωγραφική και το σχέδιο, ενώ ανήκει στο ρεύμα του ρεαλισμού. Εμφανής είναι η προτίμηση του καλλιτέχνη στο βερνίκι, μέσω του οποίου χαρίζει στα γλυπτά λάμψη καθώς επίσης και η χρήση υφασμάτων, πλασμένων από ξύλο!

Ο ίδιος εξηγεί: “Παραδοσιακά, το ύφασμα έχει χρησιμοποιηθεί για να καλύψει αντικείμενα, από τον τομέα της διαφήμισης μέχρι και τις τελετουργίες της εκκλησίας. Οι καλυμμένες μορφές είναι πιο υποβλητικές σε συνδυασμό με την αίσθηση μυστηρίου που χαρίζει το ακάλυπτο αντικείμενο από μόνο του. Το ύφασμα φτιαγμένο από ξύλο έχει πολύ διαφορετικές διαρθρωτικές ιδιότητες από το πραγματικό ύφασμα. Όταν αυτή η ιδέα εφαρμόστηκε στις συνθέσεις μου ένιωσα την αίσθηση του αδύνατου που έγινε δυνατό, ήταν μαγικό”.

Ο Tom Eckert έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Arizona State University, στο οποίο διδάσκει πλέον. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε πάνω από 150 εθνικές και διεθνείς εκθέσεις από το 1966 και πήραν μέρος στην περιοδεύουσα έκθεση Craft in America.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b