MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο: ποια είναι τα “χούγια” των Ελλήνων επιβατών;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα έτρεξε πρόσφατα μέσω του site Travelplanet24 που ως στόχο είχε να διερευνήσει τις συνήθειες των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την διάρκεια των αεροπορικών πτήσεων.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Στην έρευνα απάντησαν 23.781 άτομα (66% γυναίκες). Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι τα εξής:

Τί μας αρέσει να τρώμε στον αέρα;
Το 35% των συμμετεχόντων, 8.424 άτομα δηλαδή, δήλωσαν προτιμούν να απολαύσουν ένα «ελαφρύ» γεύμα στο αεροπλάνο όπως είναι το club sandwich. Ακολουθούν οι πιο γκουρμέ επιλογές όπως το σούσι με 14%, έπεται η πίτσα με 13%, ενώ τα μακαρόνια, το παγωτό και το γιαούρτι με φρούτα μοιράζονται το υπόλοιπο 15%.

Τί πίνουμε;
Ακόμη ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι η προτίμηση ποσίμου είδους κατά την διάρκεια μιας πτήσης. Οι Έλληνες για ακόμη μια φορά επιλέγουν καφεδάκι, σε ποσοστό που αγγίζει το 43% των ερωτηθέντων, ενώ, 1 στους 5 δεν μπορεί να αντισταθεί σ’ ένα ποτηράκι κρασί! Ο χυμός πορτοκάλι δεν απέχει πολύ από τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αφού τον προτιμά το 13% των ερωτηθέντων, ενώ το υπόλοιπο 56% ξεδιψά με αναψυκτικά, νερό και διάφορα αλκοολούχα ποτά. 

Τί μας ενοχλεί περισσότερο κατα τη διάρκεια της πτήσης;
Το 26% δήλωσε ότι ενοχλείται από την κακή αναπνοή του συνταξιδιώτη του ενώ το 20% θεωρεί την πολυλογία των διπλανών του ακόμα μια ενοχλητική συνήθεια. Ωστόσο και τα συνεχή παράπονα στις αεροσυνοδούς φαίνεται να ενοχλούν εξίσου, αφού συγκεντρώνουν το 19%. Τέλος, ακόμα πολύ ενοχλητικές συνήθειες φαίνεται να είναι οι «δύσκολες» μυρωδιές των ποδιών (όταν ο συνταξιδιώτης βγάζει τα παπούτσια του) και του τσιγάρου στα ρούχα. Μαζί με την «ανεπίτρεπτη» συνήθεια του σκαλίσματος της μύτης τα παραπάνω δυσανασχετούν το 34% των ερωτηθέντων. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b