MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
01
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι Σαμουράι των Κρουστών στο θέατρο Badminton

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι σπουδαιότεροι μουσικοί “Τάικο” της Ιαπωνίας , οι τυμπανιστές Yamato , έρχονται για δύο μέρες στις 18 και 19 Ιουνίου στο θέατρο Badminton φέρνοντας άρωμα Άπω Ανατολής στην Αθήνα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

“Τάικο” είναι η ιαπωνική λέξη για το τύμπανο και οι τυμπανιστές Yamato αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν ένα μουσικό υπερθέαμα, το «Rojyoh (Ρότζο): The beat on road», μια ανθολογία με τα εντυπωσιακότερα νούμερα της μεγάλης πορείας του, με αφορμή τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του συγκροτήματος. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1993 με σκοπό να εμφανιστούν μόνο σε ένα τοπικό φεστιβάλ , αλλά η επιτυχία τους οδήγησε στο να έχουν δώσει πάνω από 2μιση χιλιάδες παραστάσεις σε 50 χώρες.

Η παράσταση δεν θα περιέχει μόνο τους ήχους των κρουστών, αλλά και χορό, που θα βασίζεται στην ιαπωνική παράδοση.YAMATO photo 4

Οι τυμπανιστές Yamato είναι οι πιο καταξιωμένοι συνεχιστές της μεγάλης αυτής παράδοσης. Όμως, η παράσταση «Rojyoh: The beat on road» είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μουσική παράσταση taiko. Είναι μια πολύχρωμη μουσική και οπτική performance εκρηκτικής ενέργειας, σωματικής δύναμης, απόλυτου συγχρονισμού, χορού –και πάνω απ’ όλα κρουστών.

Η ομάδα χρησιμοποιεί επί σκηνής δεκάδες παραδοσιακά ιαπωνικά τύμπανα, από τα μικρά uchiwa-daiko που κρατιούνται στο χέρι ως το τεράστιο odaiko, φτιαγμένο από κορμό δέντρου 400 ετών, με διάμετρο πάνω από ένα μέτρο! Τον ήχο των taiko συνοδεύουν πνευστά και έγχορδα ιαπωνικά όργανα, όπως τα shinobue και shamise. Θεατρικά νούμερα, χιουμοριστικές πινελιές και εκφραστικά σόλο δημιουργούν μια καλειδοσκοπική ατμόσφαιρα που ξεσηκώνει το κοινό με το δυναμισμό της: «Η δύναμη των Yamato», έγραψαν οι Times του Λονδίνου, «σηκώνει τους θεατές από τις θέσεις τους και γελούν, χειροκροτούν, συμμετέχουν στην παράσταση».

Η φιλοσοφία του «Rojyoh: The beat on road» είναι ότι ο χτύπος του τυμπάνου, όπως και ο χτύπος της καρδιάς, είναι ο παλμός της ζωής. Με τα λόγια του ιδρυτή του συγκροτήματος, του τυμπανιστή Masa Ogawa: «Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που δημιουργούν τον παλμό της ζωής χρησιμοποιώντας ένα απλό όργανο και βάζοντας σε αυτό την ψυχή μας».

Το «Rojyoh: The beat on road» είναι μια πληθωρική συμφωνία ήχων και κίνησης, ένα εορταστικό πανδαιμόνιο κρουστών, βαθιά ριζωμένο στην ιαπωνική παράδοση. Είναι η κορυφαία στιγμή ενός κορυφαίου συγκροτήματος!

Το συγκρότημα τυμπανιστών Yamato
Η ομάδα ιαπωνικών κρουστών Yamato ιδρύθηκε το 1993 στην πόλη Nara, άλλοτε πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, που θεωρείται το λίκνο της ιαπωνικής κουλτούρας. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει μία μόνο παράσταση σ’ ένα τοπικό φεστιβάλ, αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Από τότε, και για είκοσι χρόνια, οι τυμπανιστές Yamato έχουν δώσει πάνω από 2600 παραστάσεις σε περισσότερες από πενήντα χώρες, έχοντας εμφανιστεί συνολικά μπροστά σε πέντε εκατομμύρια θεατές. Οι Yamato είναι οι πιο αναγνωρισμένοι διεθνώς εκπρόσωποι των ιαπωνικών κρουστών, μια τέχνη την οποία μπολιάζουν με σύγχρονα στοιχεία χορού, θεάτρου, αλλά και εκθαμβωτικών φωτιστικών εφέ. Μάλιστα, το ότι η ομάδα περιλαμβάνει γυναίκες μουσικούς, είναι από μόνο του μια τομή για την ιαπωνική κουλτούρα.

Η ζωή ενός τυμπανιστή Yamato
Οι μουσικοί του συγκροτήματος ζουν στο χωριό Asuka –ένα μικρό χωριό με ιστορία 1000 και πλέον ετών– και επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια. Προκειμένου ν’ ανταποκριθούν στις απίστευτες σωματικές απαιτήσεις των taiko, ασκούνται σαν αθλητές: καθημερινά τρέχουν δέκα χιλιόμετρα, προπονούνται στην άρση βαρών και εξασκούνται, ατομικά και ως σύνολο, στα taiko κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Κάθε χρόνο η ομάδα περιοδεύει για έξι έως δέκα μήνες, δίνοντας παραστάσεις στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, αλλά και σε θέατρα και σχολεία. Για τα μέλη του συγκροτήματος Yamato, κάθε συνάντηση με τους ακροατές αποτελεί μια ξεχωριστή και πολύτιμη εμπειρία, με στόχο το κοινό να βγαίνει από την παράσταση αναζωογονημένο και γεμάτο πάθος για ζωή.

Πότε; Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Ιουνίου
Πού; Θέατρο Badminton, Ολυμπιακά Ακίνητα, Γουδή
Ώρα έναρξης 21.00
Τιμές από 7 έως 48 ευρώ
website www.badmintontheater.gr

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Kalami Festival 2026: Σκιαδαρέσες, aggelina και Billie Kark στη Νάξο
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζει για 9η χρονιά στην Σαντορίνη με πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Μουσικά Νέα
6ο Kournos Music Festival στη Λήμνο: Το αναλυτικό πρόγραμμα
Μουσικά Νέα
Δύο νέες διεθνείς δισκογραφικές κυκλοφορίες του Γιώργου Κουμεντάκη
Μουσικά Νέα
Η Marseaux κυκλοφόρησε το music video του viral «Γρανίτα Λεμόνι»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Έρχεται το Φεστιβάλ της Λίμνης στη Βόρεια Εύβοια, με δωρεάν είσοδο
Μουσικά Νέα
14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων: Κορυφαίοι σολίστ και σπουδαία έργα σε «Διαλόγους μέσα στον χρόνο»
Μουσικά Νέα
Sani Festival: Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου σε μια μουσική συνάντηση γεμάτη μνήμες
Μουσικά Νέα
Οι BTS είπαν “όχι” στα Grammys: Μήπως η εκπροσώπηση γίνεται τελικά διαχωρισμός;
Μουσικά Νέα
Νεκρός στο Παρίσι εντοπίστηκε ο Γάλλος DJ Kavinsky
Μουσικά Νέα
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Ο Γιάννης Κότσιρας τραγουδά με ελεύθερη είσοδο στην παραλία του Μαντουδίου