MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποκαλυπτικό βίντεο για τη σεξουαλική φύση της πάπιας! Έκπληκτοι οι επιστήμονες! (vid)

Μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί τελευταία στις Η.Π.Α., εξαιτίας της είδησης ότι το κράτος χρηματοδοτεί μια έρευνα που έχει να κάνει με την μελέτη των γεννητικών οργάνων της πάπιας! Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης βρήκε γελοίο και απαράδεκτο το αντικείμενο της έρευνας, την στιγμή που η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως και το γεγονός ότι επελέγη να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη έρευνα μέσα από μια διαδικασία που γενικά θεωρείται πολύ αυστηρή. Η επικεφαλής ερευνήτρια όμως, υπερασπίζεται την μελέτη της και περνά στην αντεπίθεση…

Monopoli Team

Η Patricia Brennan ανακάλυψε ότι η μορφολογία του κόλπου της θηλυκής πάπιας έχει εξελιχθεί έτσι ώστε να δυσκολεύει την είσοδο του αρσενικού μορίου (το οποίο σε στύση αναπτύσσεται… ελικοειδώς και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20 εκ. σε κλάσματα δευτερολέπτου – βλ. βίντεο στο τέλος του κειμένου) στα σημεία που είναι κρίσιμα για την αναπαραγωγή. Εικάζεται ότι εξελικτικά αυτό συνέβη επειδή οι πάπιες είναι από τα λίγα σπονδυλωτά είδη εκτός από τους ανθρώπους που αναπτύσσουν “δεσμούς ζευγαριού”, και τα θηλυκά ανέπτυξαν αυτή τη μορφολογία για να προστατεύονται από τα επιθετικά αρσενικά που δεν είναι το “ταίρι” τους. Επίσης, όπως διαπίστωσε η επιστημονική ομάδα, η παρουσία πολλών αρσενικών στον ίδιο χώρο αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους, ενισχύοντας τις “ορμές” τους.

Τα εν λόγω ευρήματα, σύμφωνα με την Brennan, είναι πολύ σημαντικά για την έρευνα σε σχέση με την Εξέλιξη και με την Αναπαραγωγή των Ειδών, και γι’ αυτό η κατανόηση των αιτίων τέτοιων φαινομένων μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο στους τομείς της Ιατρικής και της Σεξουαλικής Υγείας. Μετά την αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η έρευνά της από μερίδα των media, η Brennan αντιπαραβάλλει θετικά δημοσιεύματα και επιχειρήματα που αντικρούουν τις αιτιάσεις περί παράλογης σπατάλης. Επισημαίνει τη διαφορά μεταξύ βασικής και εφαρμοσμένης επιστήμης (η πρώτη έχει να κάνει κυρίως με μελέτη ενώ η δεύτερη με καθαρό στόχο και επίλυση προβλημάτων) υπογραμμίζοντας όμως τη χρησιμότητα και των δύο, και χρησιμοποιώντας ένα επιχείρημα που στοχεύει στα εθνικά ένστικτα υπερηφάνειας των Αμερικανών: ότι για να συνεχίσουν οι Η.Π.Α. να είναι ηγέτιδα χώρα στον τομέα των επιστημονικών ανακαλύψεων, είναι απαραίτητο να χρηματοδοτούνται και τέτοιες έρευνες.

Όσο για τα περιπαικτικά σχόλια που έχουν σχέση με τα επίμαχα σημεία της μορφολογίας των πτηνών στα οποία επικεντρώνεται η έρευνα, η Brennan τονίζει: “Φανταστείτε η επιστήμη να τράβαγε μια διαχωριστική γραμμή στο ύψος της μέσης. Τα γεννητικά όργανα είναι για την επιστήμη της Εξέλιξης, ‘το σημείο όπου τα ελαστικά συναντούν την άσφαλτο’. Για να κατανοήσουμε πλήρως γιατί κάποια άτομα σημειώνουν μεγαλύτερη αναπαραγωγική επιτυχία από κάποια άλλα, ίσως αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να το ψάξουμε”.

Και για να μην ψέγουμε τους Αμερικανούς που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν όταν άκουσαν ότι δίνουν λεφτά για να ασχολούνται κάποιοι με τα “απαυτά” της πάπιας, πείτε αλήθεια… Ξεκινώντας να διαβάζετε την είδηση, δεν γελάσατε κι εσείς; Άλλο ένα παράδειγμα που ενισχύει την άποψη ότι δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο…

Αργυρώ Σταυρίδη

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b