MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σε τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το support group στους Depeche Mode

Με ιδαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το διαγωνισμό του Jumping Fish που υποστηρίζει η Cosmote, για την ανάδειξη του γκρουπ που θ’ ανοίξει τη συναυλία των Depeche Mode στις 10 Μαΐου στο Vibe Stage του Terra Vibe Park. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε μ’ ένα short list από πέντε συγκροτήματα που προκρίθηκαν και περνούν στην επόμενη φάση. Πρόκειται για τους Liebe, Sad Disco, Space Blanket, The FaDe και Universal Trilogy.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα 5 γκρουπ θα παίξουν live στο Gazi Music Hall παρουσιάζοντας από 2 τραγούδια: το κομμάτι με το οποίο συμμετείχαν στην ψηφοφορία και μια διασκευή ενός τραγουδιού των Depeche Mode.  Αυτή τη βραδιά θ’ ανακηρυχθεί και ο νικητής μέσα από ψηφοφορία στην οποία θα συμμετέχει το κοινό.

Special guests της βραδιάς θα είναι οι ΜΙΚΡΟ σε μια εμφάνιση-έκπληξη. 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30 και τα live ξεκινούν στις 21.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τους φιναλιστ:

  • Οι Liebe είναι ένα αγγλόφωνο ντουέτο από την Θεσσαλονίκη με επιρροές από ακούσματα των 80’s, που αποτελείται απο τον Δήμο Ζαχαριάδη (synths & programming) και τον Γιώργο Μπέγκα (vocals).
  • Sad Disco είναι ένα synth pop ντουέτο από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2009 από τους Dim Bin και Theod Kopoul. Oι Sad Disco αντλούν τις επιρροές του ήχου τους από τα 80’s, μελωδικά πλήκτρα, υπερκινητικά τύμπανα, ξυραφιασμένες μπασογραμμές και νευρικές κιθάρες.
  • Οι Space Blanket σχηματίστηκαν το 2009 από τους abdul & biscuit. Η αισθητική και οι μουσικές τους επιρροές οδήγησαν το δίδυμο στη συνθέση ενός ηχητικού κοκτέιλ αποτελούμενο από Nu disco beats, βρώμικες μπασογραμμές, γαλλικά synthesizer, guitar riffs και φωνητικά. Σε συνδυασμό με παράλληλη προβολή βίντεο, εικόνων και γραφικών που οι ίδιοι επεξεργάζονται και διαμορφώνουν σε πραγματικό χρόνο, το αποτέλεσμα είναι ένας οπτικοακουστικός ανεμοστρόβιλος live electronic disco & indie. 
  • Οι The FaDe κινούνται σε πιο ποπ μονοπάτια (Hybrid Pop). Αποτελούνται από τους B-Sykes και Thanos Priest Argyris. 
  • Οι Universal Trilogy είναι ένα αγγλόφωνο γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που παίζει indie electronic. Μετά από 18 χρόνια μουσικής πορείας έχουν κυκλοφορήσει 6 άλμπουμ.  
 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b