MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
15
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο: Μπορούμε…;

Η “εθνική” μας χειρονομία, η… μούντζα, είναι από τα πιο συχνά “σήματα” στους ελληνικούς δρόμους. Επειδή όμως με τον τσαμπουκά, την καταπάτηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας και τα “μπινελίκια” δεν βγαίνει τίποτα, μήπως ενόψει και της εξόδου για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου να δοκιμάζαμε άλλο “τροπάριο”, αυτό της ευγένειας; Η εβδομάδα 15-23 Μαρτίου είναι Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, και στο πλαίσιό της γιορτάζεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου και η “Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο” παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Monopoli Team

Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί σε 143 φορείς έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά, προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα (Ι.Ο.ΑΣ. και TNS 2008) είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας. Συγκεκριμένα οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Παρασκευή 22 Μαρτίου:

Διανομή νέου εντύπου για την Ευγένεια και την Ασφάλεια στο δρόμο, από τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας – Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Εγνατία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός καθώς και από το Τ.Ε.Ο. (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας).

Στην Αττική και Πανελλαδικά: Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά) – Διανομή εντύπου για την Ευγένεια στο δρόμο και ενημέρωση πολιτών, οδηγών και φορέων από συνεργαζόμενους φορείς.

Πάτρα: Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

Σάββατο 23 Μαρτίου:

Πάτρα: Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα σε Αθήνα και Πάτρα: Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση – ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας με φιλικά αλκοτέστ σε οδηγούς. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν έχουν καταναλώσει ή όχι αλκοόλ θα επιβραβεύονται ή θα δέχονται συμβουλές να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για εκείνη τη βραδιά.

Κυριακή 24-Τρίτη 26 Μαρτίου:

Πάτρα: Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

Χανιά – Κρήτη: Δράσεις στα Χανιά πραγματοποιούνται από 19-22 Μαρτίου από το συνεργαζόμενο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.) με επίκεντρο την ενημέρωση για το κράνος με κεντρικό σύνθημα «ΚΡΑΝΙΟΘΕΙΤΕ» ενώ θα ακολουθήσει διοργάνωση στην 115 Αεροπορική Βάση της Σούδας.

Δράσεις επίσης υλοποιούνται πανελλαδικά από Φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και ενεργούς πολίτες και δίκτυο συνεργατών σε όλη τη χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 210-8620150, www.ioas.gr, [email protected]
Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: 210- 3640604, www.ses.gr, [email protected]

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b