MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Η νέα παραγωγή της ομάδας bijoux de kant είναι βασισμένη στο έργο του συγγραφέα, ποιητής και μεταφραστή Γιώργου Ιωάννου. Η παράσταση παρουσιάζεται στο υπόγειο γκαράζ του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Γιώργος Ιωάννου. Ο συγγραφέας, ο ποιητής, ο μεταφραστής. Ο εύθραυστος στον έρωτα και ο θωρακισμένος στις λέξεις. Από τη Θεσσαλονίκη του ’43 ως την Ομόνοια του ’80, ένας εγκλωβισμένος περιπλανώμενος. Τα κείμενά του, ένα αποτύπωμα του βίου του και ο ίδιος ένας από τους σπουδαιότερους εκφραστές του ελληνικού μοντερνισμού της αστικής ζωής. Οι ήρωές του, αυτοβιογραφικά φαντάσματα που στοιχειώνουν όλο του έργο και αποτυπώνουν την Ελλάδα της ενοχής. Την Ελλάδα που χάνεται. Που ρημάζει. Που χρεοκοπεί. Την Ελλάδα που αναζητά την ταυτότητά της μέσα στα υπόγεια. Στη λάσπη. Σε μια μοναξιά αδιαπραγμάτευτη και τελεσίδικη.

“Οι μαχαιρωμένοι περιμένουν δικαιοσύνη. Οι ληστεμένοι και σφαγμένοι περιμένουν δικαιοσύνη, αλλά αυτή αργεί να φανεί. Οι ληστεμένοι, σφαγμένοι και διασυρμένοι περιμένουν την καταιγίδα των δακρύων, που θα ξεπλύνει τα αίματα, μα αντί γι’ αυτήν ξεπηδούν χάχανα από παντού. Οι ληστεμένοι, σφαγμένοι, διασυρμένοι και προδομένοι περιμένουν τουλάχιστον από μας να μην τους ξεχνάμε και να μη γελάμε μαζί με τον κοινό εχθρό, μα εμείς κυλιόμαστε στις ίδιες κοίτες με τους διώκτες μας, συμφωνώντας εμπράκτως μαζί τους. Οι μαχαιρωμένοι ανήμποροι περιμένουν δικαιοσύνη”.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Συντελεστές
Σύνθεση Κειμένων – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Συνεργασία στη Δραματουργία: Γιώργος Λαγουρός – Ειρήνη Σουργιαδάκη
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Γιαμβριά
Παίζουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Λένα Δροσάκη, Ιούλιος Τζιάτας

Διεύθυνση
Πειραιώς 206

Τηλέφωνο
210 3418550

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης


Παίζουν: Στράτος Τζώρτζογλου, Λένα Δροσάκη, Ιούλιος Τζιάτας

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b