MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Η άλλη αίσθηση της Φρόσως Λύτρα στον Ελληνικό Κόσμο

Η θεατρική ομάδα naan και η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα παρουσιάζουν το θεατρικό έργο “η άλλη αίσθηση”. Το έργο είναι εμπνευσμένο από 7 ιστορίες του Guy de Maupassant σε κείμενα Γεράσιμου Ευαγγελάτου και σύλληψη έργου και θεατρική απόδοση Φρόσως Λύτρα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι στις αισθήσεις. Ένα ταξίδι που ξεκινά για τον Guy de Maupassant, κεντρικό ήρωα της παράστασης. Μέσα από έξι στάσεις σε έξι φανταστικές-μεταφυσικές ιστορίες ο ήρωας βιώνει τον τρόμο, τον έρωτα, την υπαρξιακή αγωνία και την τρέλα. Κάθε ιστορία συνδέεται με μια από τις αισθήσεις μας, και εκφράζεται μέσα από μια μορφή τέχνης (ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο, γλυπτική, χορό και video art).

“Η Άλλη Αίσθηση”, ως εικαστικό θεατρικό δρώμενο, οδηγεί τον θεατή, από χώρο σε χώρο, για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της παράστασης αλλά και να ανακαλύψει τα κομμάτια του ενιαίου εικαστικού περιβάλλοντος που φαντασιακά αποτελεί-αποτυπώνει το σπίτι-μυαλό του Guy de Maupassant .

Στο ρόλο του Guy de Maupassant ο Δημήτρης Γεωργαλάς. Πρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Θύμιος Κούκιος, Αννίτα Κούλη, Λήδα Ματσάγγου, Σοφία Μιχαήλ, Φίλιππος Παπαχριστοδούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Κώστας Φαλελάκης.

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Συντελεστές
Σύλληψη έργου-σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Κείμενο: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνογραφία: Μανώλης Παντελιδάκης

Η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τις 18 Ιανουαρίου στο Κτήριο 56- Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254. Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά.

 


 
 
 
 
 
 
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα


Παίζουν: Δημήτρης Γεωργαλάς, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γωγώ Καρτσάνα, Θύμιος Κούκιος, Αννίτα Κούλη, Λήδα Ματσάγγου, Σοφία Μιχαήλ, Φίλιππος Παπαχριστοδούλου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Κώστας Φαλελάκης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Το Κόκκινο Γράμμα: Η παράσταση-ωδή στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη στο Ίδρυμα Κακογιάννη
ΘΕΑΤΡΟ
Καιρός να την πουλεύουμε, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ρίσβα στο Θέατρο Art 63
ΘΕΑΤΡΟ
Κέικ, του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο Θέατρο Εμπορικόν
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Caveman του Rob Becker στο Θέατρο Αθηνών
ΘΕΑΤΡΟ
Η Τελίτσα και το Σύμπαν, από την θεατρική ομάδα Θέαμα στο Θέατρο Ίσον
Θεατρικά Νέα
Η Δούκισσα της Πλακεντίας: Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τη Μαρία Κίτσου στο Θέατρο Βεάκη
ΘΕΑΤΡΟ
Τζόνι Μπλε, του Γιωργή Τσουρή στο θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Galtuk-H Χώρα των Ονείρων με τους Fiesta Escénica στο Θέατρο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Μπου! Monsterland: Η νέα διαδραστική παράσταση για παιδιά της ομάδας Flux for Art στο Αστερόπλοιο
ΘΕΑΤΡΟ
Μόνο Αλήθειες, του Σπύρου Σουρβίνου στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Wonnangatta, του Άνγκους Τσερίνι στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
Θεατρικά Νέα
Η Δίκη, του Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο ARK